Румънски полицаи патрулират в Банско и Разлог

Ски център Картала посрещна запалени скиори на Коледа.

До 26 март 2024 година

Съвместни дежурства по пистите

В Банско пристигнаха командированите от Румъния полицаи, които ще патрулират заедно с българските си колеги през зимния туристически сезон. Смесените екипи ще осъществяват патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред за времето от 21 декември 2023 година до 26 март 2024 година. Утвърдената вече практика за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско, като присъствието на румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави.

През празничните дни заработиха и ски центровете край Благоевград и Разлог, където е по-евтино и също се събират хиляди скиори.

Зимният сезон на ски център Картала край Благоевград бе открит от кмета Методи Байкушев и областната управителка Мария Димова. Двамата направиха шампионско спускане и така дадоха старт на работата на ски зоната, която е модерна, има кабинка и паркинг за 300 коли.

Амбицията на новия кмет на Благоевград е ски центъра да се развие и да стане привлекателен за семеен туризъм не само на благоевградчани, но и на столичани.

Ски писта “Кулиното” на Предел, край Разлог, също посрещна първите си гости - с обработена писта, топли напитки, вкусни ястия и много снежни забавления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм