Русев уволнил Биляна Петрова като зам.-кмет на „Младост“

Иванчева

Продължава циркът по време на заседанието на Апелативния специализиран съд по делото за временно отстраняване от длъжност на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, предаде репортер на „Труд“.

Преди час и половина магистратите дадоха 30 минути срок администрацията на район „Младост“ да обясни дали временният кмет Румен Русев е издал заповед за уволнение на Биляна Петрова.

В залата спешно пристигна старши юрист Йоан Андреев, който носеше със себе си заповедта за уволнението, подписана от Русев на 4 юни. Той се опита да я връчи на Петрова, но тя отказа да я приеме, защото била незаконна.

Спецмагистратите обясниха, че нареждането влиза в сила, а ако уволнената има нещо против, може да го обжалва пред административно съдилище.

Въпреки протестите й, Биляна Петрова бе изведена от залата, тъй като вече няма как да бъде отстранена от длъжност, която не заема.

През това време с викове Десислава Иванчева се опитваше да брани колежката си, но съдиите отказаха да й дадат думата. Въпреки това тя продължи да крещи, а магистратите я призоваха да спре да „прави циркове“, защото ще бъде глобена за неуважение към съда.

„Колко ще ме глобите, 200, 500, 1000 лева?“, попита Иванчева и в крайна сметка бе постановено да плати 200 лева.

В момента делото продължава по-същество, защото магистратите трябва да решат дали да отстранят Иванчева от кметския пост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право