Русия не се съобрази с ултиматума на Тереза Мей

Очаква се днес да станат ясни ответните действия на Великобритания

Изтече ултиматумът на британския премиер Тереза Мей срещу Русия, свързан с отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Лондон. Това се случи точно в 2:00 часа след полунощ българско време.

Посолството на Русия в Лондон е информирало британското външно министерство, че не е получило никакви официални искания по отношение на изказаната от Мей в понеделник позиция, като освен това от представителството са заявили, че Русия няма общо със случая около Скрипал и е необходимо провеждане на съвместно разследване. От руска страна също така са поискали да видят пробите, доказващи, че използваното срещу Скрипал влиящо на нервната система вещество наистина е разработеният в Русия газ "Новичок"

Очаква се днес тереза Мей да очертае пред Камарата на общините следващите действия на Лондон, като те е вероятно да включват бойкот на Световното първенство по футбол, допълнителни контингенти на НАТО в близост до границите на Русия, изгонването на руския посланик и може би нови санкции от британска страна срещу Русия.

Преди заседанието на долната Камара на британския парламент, Мей ще присъства на среща на Националният съвет по отбраната на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия