Руските войски поеха контрол над град Новогродовка в Донецк

Руските войски поеха контрол над град Новогродовка в Донецка област в Източна Украйна, съобщи министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс.

"В резултат на активните действия на подразделенията от централната войскова група на руската армия беше освободен населения пункт Новогродовка", предаде ТАСС, като се позова на изявление на ведомството.

Министерството на отбраната на Русия допълва, че по време на операцията са били отблъснати осем контраатаки на украински щурмови групи.

По-рано Украйна и Русия днес си размениха взаимно обвинения за въздушни нападения през нощта срещу граничните си райони, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Украински официални представители заявиха, че двама души са загинали и четирима са ранени в Сумска област, а Русия съобщи, че трима цивилни са ранени в Белгородска област.

Две деца са сред ранените в град Суми, уточни в "Телеграм" местната украинска военна администрация. Няколко жилищни сгради и автомобили са повредени, се казва още в съобщението.

От другата страна на границата, в югозападната Белгородска област в Русия, трима цивилни, включително две деца, са ранени при украинска въздушна атака, написа губернаторът на областта Вячеслав Гладков в платформата за съобщения "Телеграм".

Гладков каза също, че са разрушени две жилищни сгради и още над 15 сгради са повредени.

Противовъздушната отбрана на Украйна унищожи 15 от 23 дрона и една управляема ракета, изстреляни от Русия през нощта, съобщиха днес украинските военновъздушни сили в "Телеграм". Според тях два от дроновете и още три руски ракети не са достигнали целите си. Дроновете изглежда са били прехванати от електронните противовъздушни системи на Украйна, се казва още в съобщението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия