Руският патриарх Кирил: Неверието в пандемията от COVID-19 е също толкова смъртоноснo, колкото и неверието в Бога

Снимка: Архив

Неверието в пандемията на коронавируса и пренебрегването на предпазните мерки срещу неговото разпространение са също толкова смъртоносни, колкото и неверието в Бога. Това заяви патриархът на Москва и цяла Русия Кирил в проповед след литургията в храма „Христос Спасител" в Москва, предава TACC.

„Знам, че има хора, които не вярват в нищо - те не вярват в болест или опасност, пренебрегват медицинските предписания. Но ние, вярващите, знаем, че не само тези хора са глупави - така могат да бъдат наречени – те съществуват по света, но има много хора, които не вярват в Бог. Много е опасно, когато хората не вярват в Бог, това е смъртоносно. Точно както е опасно в днешно време да се предпазваме от тази инфекция", цитира агенцията думите на предстоятеля на Руската православна църква.

Обикновената небрежност, подчерта патриархът, по време на пандемия може да причини огнище на болестта. „И затова призовавам всички Вас, скъпи мои, да се държите в съответствие с изискванията, които съвременната медицина отправя към всеки от нас, към цялата човешка раса. Всички тези изисквания и предписания не трябва да се пренебрегват", добави патриархът.

Предстоятелят на Руската православна църква също призова вярващите по време на пандемията да не забравят за вземането на предпазни мерки при посещение на храмове, както и да отделят повече време на семействата си.

Коментари

Задължително поле