Руски агенти и монаси се опитали да ударят правителството в Гърция

Мощно лоби на Владимир Путин на Атон в сътрудничество с руски агенти, покривани от дипломатически имунитет, са създали мрежа за изнудване на гръцки депутати с крайна цел падане правителството на Ципрас преди гласуване на споразумението за Македония от гръцкия парламент, пишат днес гръцки медии.

Това е най-голямата политическа акция за дестабилизиране в Гърция, която бе възпрепятствана и разкрита от американските тайни служби.

Заповедта към мощното лоби от Москва е била: Дестабилизирайте правителството на Алексис Ципрас, преди да започнат процедурите за присъединяване на Македония към НАТО.

Последвалото развитие провали плановете на Москва, която е инвестирала в дестабилизиране и на македонския премиер Заев, за да контролира политическото развитие в съседната държава.

Според добре информиран източник руското лоби на Атон е развило силни връзки с депутати от коалиционната партия „Независими гърци“. Някои от тях са избрани с помощта на това лоби, пишат още медиите в Гърция. Тайните служби са записали срещи, разговори и опити за закупуване на депутати.

Финансовата помощ на Москва за определени манастири на Атон е постъпвала в „черен фонд“, чрез който са финансирани няколко дейности, свързани с руската стратегия за проникване в ключови области на гръцката политическа и икономическа система. С руското проникване на Атон са били ангажирани през последните години американските служби. Всъщност американският посланик неотдавна посети Света гора, за да добие представа какво точно се случва с манастирите, които са се превърнали в руски бази.

В кабинета на премиера Ципрас през последните няколко седмици бяха изпратени тайни информационни листове, съдържащи подробности за финансирането на македонските митинги. Според тях руското лоби на Атон е покривало почти всички разходи за организирането им.

Разбира се, дестабилзацията на правителството е била първата част от плана. Вторият е включвал отстъплението на депутатите и падане на правителството.

Добре информиран източник разкри пред изданието Контранюз, че един от депутатите, който се отцепи и стана независим е получил силен натиск за този си ход от лобито в Атон, което изглежда има мощна информационна мрежа, научавайки, че депутатът е уверил всички, че няма да напусне партията си. Необходими са били няколко телефона и частно посещение от игумен и двама сътрудници, за да промени решението си и да обяви независимостта си. Същите методи лобито на Атон е приложило и върху още четирима депутати, пише изданието.

Тази ситуация е принудила гръцкото правителство да предприеме драстични мерки и забрани влизането в Гърция на двамата руски дипломати, които в момента са в Москва, и да депортира двама други, които също са отговорни за ключовата шпионска мрежа заедно с Атонското лоби относно плана за дестабилизация на гръцкото правителство и споразумението със Скопие за името на Македония.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. правилно са ги изгонили!
  у нас монаси не са ни нужни, нито чужди разузнавания да разследват тайни ходове на продажниците – ние си имаме цветан цветанов, който редовно и открито си ходи на козяк д получава напътствия.

 2. Дрън-дрън!
  Целта на този медиен пасквил и черна ПР акция е да развали традиционно добрите отношения м/у Гърция и Русия и в частност отличните отношения напоследък на Ципрас с Путин.
  Не за първи път Нато-вските ЦРУ-та и др. агентури измислят „майдани“ и организират медийни кампании за да очернят Русия. И по традиция го правят в епицентъра на големите споортни събития които Русия домакинства.
  Така беше и на Олимпиадата в Сочи , когато спретнаха провокации и „майдан-и“

  Надявам се гърците ясно да различават медийни кампании тип“новичок“ от реалните взаимоизгодни отношения с руските си партньори .

 3. Мен ми е по интересно кое ще е американското говедо което ще започне война с Русия. Защото такава най -вероятно ще има. Първо се пробваха лизачите. После се пробваха нацистките свине. Та интересно ми е кое ще е говедото което напира за нова война с Русия.

 4. А бе кой я чукс тази пропаднала държава Греция!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.