Руски сили унищожиха центъра за управление на БЛА на ВСУ

Екипажите на самоходните гаубици Мста-С от западната групировка при изпълнение на огневи задачи унищожиха центъра за управление на БПЛА, бронетехника и жива сила на украинските въоръжени сили. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „Разузнавачи от групата войски „Запад“ на едно от направленията в зоната на специалната военна операция с помощта на безпилотни летателни апарати идентифицираха координатите на целите на БПЛА, бронирана техника и жива сила на Въоръжените сили на Украйна. Артилерийските екипажи от 152-мм самоходни гаубици „Мста-С“ унищожиха всички идентифицирани цели“, се казва още в доклада.

Уточнява се, че коригирането на артилерийския огън и записването на унищожаването на цели е извършено с помощта на безпилотни летателни системи. Кадрите от обективно наблюдение, получени от БЛА в реално време, позволиха да се провери тяхното унищожаване.

„Дойде командата, изтичахме буквално пет минути и след това ни казват, браво на всички, ние не ги оставяме да се отпуснат, ние си бием целите естествено да доближим нашата победа“, каза командирът на оръдията с позивна „Глухар“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия