Руското МВнР привика посланиците на западните държави

Снимка: Архив

Министерството на външните работи на Русия ще връчи на посланиците на страните, изгонили руски дипломати, протестни ноти и ще обяви ответни мерки на техните действия. Това съобщиха от руското външно ведомство, предаде ТАСС.

„На 30 март в МВнР на Русия се привикват ръководителите на акредитираните в Русия дипломатически мисии на редица страни, предприели неприятелски действия по отношение на Русия „в знак на солидарност“ с Великобритания за т.нар. "дело Скрипал". На посланиците ще бъдат връчени протестни ноти и ще им бъдат обявени ответните мерки на руската страна“, информираха от руското министерство.

Както предава кореспондента на ТАСС, в централната сграда на МВнР на Смоленския площад вече са пристигнали посланиците на Германия, Франция, Полша и Италия, както и ръководителите на дипломатическите представителства на Нидерландия, Албания, Румъния, Украйна, Латвия, Литва и Македония.

По-рано руското дипломатическо ведомство бе посетено от британския посланик Лори Бристоу, който не разкри целта на визитата си.

В четвъртък Русия обяви за персона-нон-грата 58 служители в американското посолство в Москва и двама от консулството в Екатеринбург и им даде срок до 5 май да напуснат страната.

Коментари

Задължително поле