Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Руши се зид на входа на старата болница в Търново

Болницата във Велико Търново Снимка: Архив

Община Велико Търново ще издаде предписание за ремонт и възстановяване на стената при входа старата болница. Тъй като обектът е собственост на МОБАЛ „Д-р Стефан Череказов“, предписанието ще е адресирано към нея. Това съобщи в четвъртък по време на редовното заседание на Общинския съвет в старата столица кметът на болярския град Даниел Панов в отговор на питане от страна на съветничката от БСП Валерия Дончева.

Тя посочи, че е получила сигнал от граждани за лошото състояние на зида и за това, че той представлява опасност за преминаващите в района. В отговор кметът отбеляза, че наистина има срутване около 1,5 метър на каменната стена при входа на болницата. Въпреки това обясни, че моментното състояние на подпорната стена в останалата й част е устойчиво и не представлява опасност.

„Посочената стена е собственост на болницата, тъй като се намира в неин имот. Единственото, което местната администрация може да направи, е да издаде предписание за ремонт и възстановяване, тъй като имотът не е общински, а е на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Ще се издаде и препоръка за обезопасяване на периметъра около частичното разрушение и компрометирания участък на подпорната стена“, каза още Даниел Панов. Той подчерта, че това ще се случи с поставянето на сигнална лента и ограничаване достъпа на пешеходци и нерегламентирано паркиране на автомобили в района.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.