Ръководството на EVN запозна областните управители в Югоизточна България с актуалните си проекти и инвестиционни намерения

Актуалните инвестиционни проекти на EVN България, планираните инвестиции и подобрения на обслужването бяха сред акцентите на традиционните срещи с областните управители в Югоизточна България, които ръководството на компанията провежда ежегодно. Целта на тези срещи е да се поддържа редовният диалог между дружеството и областните управители в Югоизточна България, която се обслужва от компанията.

Роберт ДикЗа последните 12 години инвестициите на EVN в сигурност и модернизация на мрежата и клиентско обслужване надхвърлят 1,5 млрд. лева. В тях участваха Роберт Дик, председател на управителния съвет на EVN България, Калина Трифонова, заместник-председател на Управителния съвет на дружеството, и Костадин Величков, изпълнителен член на ръководството на “Електроразпределение Юг“.

Акцент на инвестициите през 2017 година са изграждане на нови електропроводи и трафопостове, повишаване сигурността на захранването, намаляване на технологичните загуби и доизграждане на системата за дистанционно отчитане на електромерите. Системата позволява по-добър контрол срещу кражби на електроенергия, намалява технологичния разход и подпомага процеса за смяна на доставчик.

Новото име „Електроразпределение Юг“, което дружеството в Югоизточна България прие през месец май 2017 г., също беше сред темите на срещите. С промяната компанията стана първото разпределително дружество в България, което изпълнява изискването европейското и българско законодателство за ясна идентичност от компаниите доставчици на електроенергия.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.