Ръст на сделките с имоти в курортите

Банско и Слънчев бряг са първенци

Имотният пазар беше прекалено дълго време притиснат, но се завърна на сцената и е в сериозен подем. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, по време на форума “Шумът на парите”, на който вестник “Труд” е медиен партньор.

“От средата на миналата година сделките с имоти в ски курортите тръгнаха нагоре. Пример за това е Банско, като за първото тримесечие на 2018 г. обемът на продажбите в Разложко е 20%”, коментира Стойкова и допълни, че ръстът ще продължи и тази година.

Според имотния експерт има повишение и на продажбите на жилища по Черноморието. “За първото тримесечие на 2018 г. на годишна база има 26% ръст на продажбите на жилища в Слънчев бряг и Несебър. Повишения са отчетени още в София и Пловдив”, допълни Стойкова.

“Ситуацията на пазара на имоти е много динамична, тъй като в момента се строят интензивно, както жилища, така и други имоти, каза изпълнителният директор на “ЕРА България” Антон Андонов. Той даде пример, че само в София през 2017 г. са започнати с 21% повече нови строежа спрямо 2016 г, в Пловдив са с 35%, а в Бургас – 66%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти