Само три победи спасяват „лъвовете“

Само три победи в групаG” ще осигурят на мъжкия национален отбор по волейбол класиране за финалния кръг на световното първенство. Мачовете са този уикенд в София, алъвоветестартират с актив от 9 точки след 3 победи и 2 загуби в групаD” във Варна.

Момчетата на Пламен Константинов загубиха с 1:3 (-14, 23, -22, -23) от Полша последната си среща от първата фаза. Препълнените трибуни на залаКонгреснапомогнаха на българите да се съвземат след катастрофалния първи гейм. Третата и четвъртата част бяха много оспорвани, но в решителните моментилъвоветедопускаха грешки в атака.

В ключовите моменти не ни достигна класапризна Константинов. - Те ги изиграха правилно, не сбъркаха в края. Бяха по-категорични във важните моменти, а ние не проявихме характер. Можем да ги бием, бяхме близо, но със страх не се печели.“

Така България ще играе с Иран, САЩ и Канада във втората фаза, а за финалите в Торино ще се класират първите от четирите групи и двата най-добри втори. Фаворити са американците, които са с 15 точки от първите си 5 мача, Иран е с 11 т., алъвоветеи Канада с по 9 т.

Две загуби е лимитът, ако направиш трета си аут от финалната шестицасмята селекционерът. - Хубавото е, че от другите групи има само два отбора без загуба. Това ни оставя шансове, но трябва да спечелим трите мача, за да се надяваме на финална шестица.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт