В Павликени стартира кампанията за плащане на местни данъци Първият платец e 92-годишният Иван Драганов

Студентски екипи участват в международния конкурс за нова сграда на Карин дом

Нинова: Вотът на недоверие вече има своята роля, но мерките са палиативни

Кметът на Перник: Транзитът на вода от „Белмекен“ през София е единствената възможност за нас

Бащата на Меган: Двамата с Хари излагат кралското семейство

Откраднаха метална каса с пари от казино в село Борован

Депутатът от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева: Новоучреденият държавен ВиК холдинг ще оптимизира стратегическия воден отрасъл

Каракачанов: Възстановяването на Военновъздушното училище е изправяне на една несправедливост

Говорител на ЕК: Преговорите с Великобритания няма да започнат преди края на февруари

Трима пияни шофьори изтрезняваха в ареста през почивните дни

БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството

Феновете на „Левски“ поискаха среща с Бойко Борисов

Близо 200 камери за наблюдение поставят в Нова Загора и селата

Милка Христова: Склонни сме да подкрепим помощ за Перник, но при убедителни експертни отговори на въпросите ни

Ирен Кривошиева: Любовта със Стефан Данаилов беше страст, увлечение и амбиция

Санкционират изпълнителя на ремонта на центъра в Стара Загора

В Стара Загора цените на жилищата в старите сгради нарастват със 7,4% за година, а при новите увеличението е само с 0,8%.

Около 30 дни добро време са необходими, за да бъде завършен ремонтът в пешеходния булевард на Стара Загора. Този срок обаче зависи от метеорологичните условия. През октомври 2017 г. започна основен ремонт на площада пред сградата на Община Стара Загора и на пешеходната зона. Сроковете са съответно 90 работни дни – за площада и 270 дни за булеварда. Те обаче не са спазени.

Затова изпълнителят на двата обекта ще бъде санкциониран. Проектът е на стойност близо 7 млн. лева без ДДС и се финансира с пари от Оперативна програма „Региони в растеж”.

„Основната причина за забавянето при изпълнението на площада е заради възникналата необходимост от археологически разкопки. Те продължиха 6 – 7 месеца. Относно забавянето на ремонта на главната улица – причината е, че миналата година имаше много лоша зима. През лятото около месец и половина валяха доста сериозни дъждове” – обясни инж. Добри Добрев, ръководител на обекта.

„Оказваме натиск върху дружеството и искаме да работят възможно най-бързо. В първите дни на януари имаше лошо време. Разбирам ги тогава, че не са работили. Но не използваха хубавото време, когато трябваше, така че ще си търпят санкциите за това забавяне” – заяви кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Той уточни, че единственият обект, който се бави в момента, е ремонтът на централния булевард и вината е единствено на фирмата, а причината е лошата организация на работа. Затова ще бъдат наложени финансови санкции. След като приключи проектът, ще обявя размера на паричната санкция, която Общината ще наложи на изпълнителя” – заяви кметът Живко Тодоров.

Вече е ясно кога приключва ремонтът на моста на бул. „Св. Патриарх Евтимий” в Стара Загора. Той ще бъде отворен за движение на 3 февруари 2019 г. Този обект е завършен предсрочно, повече от месец преди договорения с фирмата изпълнител срок. Проектът обхваща реконструкция на мостовите съоръжения, изграждане на 4-лентов път и две кръгови кръстовища по бул. „Славянски“.

Площадът пред сградата на Община е изграден изцяло и това, че още има заграждения се дължи само на недовършената хидроизолация на фонтана. Влажното време през януари обаче не е подходящо за качественото извършване на тази дейност, уточниха строителите.

Техническият ръководител на обекта Илия Тенев заяви, че ремонтът ще бъде изпълнен качествено. Той добави, че скритата отводнителна система, която е изградена по пешеходната зона, е с много по-голям дебит от добре познатите досега шахти, и при добро стопанисване няма да има проблеми при силен дъжд. За поддръжката на гранитната настилка Общината ще придобие нови модерни и функционални машини за почистване, миене и полиране. Инвестицията за тях е в размер на 315 000 лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.