Сблъсък между две компании със стик за голф, нож и газов пистолет в Петърч

Седем мъже са задържани

Около 21.50 часа на 11 октомври в РУ- Костинброд се получил сигнал за възникнал скандал между две групи жители в центъра на с. Петърч. На място веднага били изпратени полицейски служители. След като на посоченото място не било установено нарушаване на обществения ред, служителите на реда извършили допълнителен обход на селото, съобщават от вътрешното министерство.

На ул. „Хан Крум“ те установили събрала се група от около 30 жители на махалата, които заявили, че са били нападнати от младежи от селото с цел саморазправа по повод възникнал преди това скандал между двама местни жители. Намесата на полицейските служители не допуснала нарушаване на обществения ред и след отправени предупреждения събралите се хора се разотишли. По случая било образувано досъдебно производство и предприети бързи оперативно- издирвателни действия за пълното изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента.

Установено било, че около 21.30 часа, в центъра на селото, е възникнал конфликт между двама местни жители на 23 и 20 години, към който впоследствие се присъединили още няколко души, след които и роднини на по- младия мъж. В разгара на свадата 23- годишният бил ударен по главата със стик за голф. Със стика били нанесени удари и по лек автомобил, а спрямо 19- годишния собственик на колата били отправени закани за убийство с нож от други двама мъже.

Полицейските служители установили самоличността на всички участници в конфликта. За срок до 24 часа били задържани седем мъже. При извършените процесуално- следствени действия са иззети предмети и вещи, съотносими към извършеното престъпление. Иззет е и нерегистриран газов пистолет, с който по първоначални данни един от задържаните е произвел изстрел във въздуха. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Костинброд.

По-рано днес роми нападнаха полицаи с камъни и тухли след забрана на шумна веселба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право