Сбърканата навигация на МВР

Кадър от bTV
Десислава Крумова

Спецченгетата пак удрят на грешен адрес

Научаваме, с извинение, че командосите на МВР са спазили и миналата седмица интересната си традиция да бъркат адресите - да влизат с взлом в квартирите на случайни невинни хора , да ги тръшкат на земята, да ги удрят с приклади и да им пускат електрошокове, от което те да се стряскат и насън цял живот.

Интересна ли нарекохме въпросната традиция? Питайте десетките пострадали от нея дали така ще я нарекат, или ще употребят други думи, като “ужас”, “безобразие”, “кошмар”...

Събуждам се в шест без пет от силен трясък, виждам хора с качулки и автомати, които почват на блъскат вратата, зад която живеят с бебето зет ми и дъщеря ми, крещят... Опитах се да им кажа, че грешат и постъпват безумно, а те ми викнаха: “Млъкни, боклук!”, разказва възрастна софиянка - личи, че е стресирана. По думите на зет й маскираните строшили портата им, проснали ги по очи, вързали ги с белезници, ритали родилката, “обезвредили” него с токов удар, а на въпроса “Защооо?!” отвърнали, че ще разбере от телевизията.
Не са ли се усетили, че са объркали блока и в него рекетьори не живеят? Усетили се, обаче със закъснение. И поискали извинение - но забележете как - рекли само: “Обърка ни навигацията, случват се такива неща”.

Ами случват се, да. Така се случи в операцията с кодово име “Недосегаемите” да изяде боя не някой перач на пари, а певецът Красимир Аврамов - Човека Глас. Така вместо “октопода” Алексей Петров бе взет на мушка призори Ян Дюмонтей, шефът на местния клон на “Сосиете женерал”, а жена му и децата една не умряха от страх.

Примерите могат да бъдат продължени, но и така е ясно - на МВР отдавна не му работи навигацията. И то не само тази, неодушевената, която определя адреса спрямо околността. А и другата, кадровата, в която човешкият ум, съчетан с добра квалификация, избира посоката на движение към желаната цел - сигурност за всички граждани, правоохрана и обществен ред.

Да се греши е човешко. Но за да оплескваш редовно нещата, докато оплескаш всичко докрай, са нужни и такива назначения на върха на МВР, каквито се правят от десетилетие насам.

Коментари

Задължително поле