​​​​​Свищовската академия ще стартира академичната 2024/2025 учебна година с три научни форума

Три научни форума ще бъдат проведени в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в началото на академичната 2024/2025 учебна година. Това са Четвъртата кръгла маса “Бизнес лингва – актуални проблеми на чуждоезиковото обучение и многоезичието“, Национална научно-практическа конференция „Пазарни и извънпазарни системни предизвикателства пред застраховането и осигуряването – теория, практика, проблеми и решения“ и международният научен форум "Световни и национални бизнес трансформации – проактивни управленски, финансово-счетоводни и планови решения". 

На 11 октомври 2024 г. екипът на катедра „Чуждоезиково обучение“ към факултет „Финанси“ на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ организира Четвърта кръгла маса “Бизнес лингва – актуални проблеми на чуждоезиковото обучение и многоезичието“. Събитието, което ще се проведе  присъствено и онлайн е част от научния календар на катедрата и в изпълнение на проект НФ1-2024 финансиран от ИНИ към Стопанска академия.

За участие с доклади и споделяне на научни търсения и професионални наблюдения в сферата на съвременното чуждоезиково обучение са поканени преподаватели от сферата на висшето образование от страната и чужбина. Разработките от кръглата маса ще бъдат публикувани в електронен сборник с ISSN регистрация пред Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и НАЦИД и книжно тяло със собствен издателски номер. Сборникът с резюмета от разработките и програмата на форума ще бъдат публикувани като самостоятелно издание с ISBN. Срокът за изпращане на разработките за рецензиране до 23 септември. Подробна информация за форума може да бъде намерена на интернет страницата на кръглата маса на адрес https://shorturl.at/fhKUW.

На 11 и 12 октомври в Свищовската академия ще се проведе Национална научно-практическа конференция на тема „Пазарни и извънпазарни системни предизвикателства пред застраховането и осигуряването – теория, практика, проблеми и решения“, организирана в изпълнение на Проект № НФ-2-2024. Научният форум се провежда в рамките на създадения „Алианс по застраховане и социално дело” между Свищовското висше училище, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Гаранционният фонд, Асоциацията на застрахователните брокери в България. Научното събитие се провежда с подкрепата на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”. Крайният срок за изпращане на докладите за участие във форума е 1 октомври. Информация за събитието можете да откриете на сайта на СА „Д. А. Ценов“.

Международният научен форум "Световни и национални бизнес трансформации – проактивни управленски, финансово-счетоводни и планови решения", организиран от екипа на проект НФ3-2024 г.  стартира на 25 октомври. Форумът има за цел да представи достиженията на съвременната счетоводна теория и да предостави ценен опит за всички, които са ангажирани с устойчивото и успешно управление на бизнеса. Конференцията е насочена към бизнес лидери, експерти, счетоводители и академичната общност. В нейните рамки ще бъдат презентирани разработки и анализи с фокус върху ключовите аспекти на съвременното бизнес управление. Срокът за изпращане на докладите изтича на 4 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони