Северна Корея: Тръмп заслужава смъртна присъда за обиди срещу Ким Чен Ун

Севернокорейският вестник „Родонг Синмун“ атакува Доналд Тръмп за обиди срещу диктатора на Пхенян Ким Чен Ун, за което според изданието американският президент заслужавал смъртна присъда.

Редакционната статия концентрира атаката си върху визитата на Тръмп в Южна Корея миналата седмица, по време на която стопанинът на Белия дом в реч осъди „жестоката диктатура“ в Северна Корея.

“Най-лошото престъпление, за което той никога не би могъл да бъде помилван, е това, че той си позволи публично да засегне достойнството на върховния водач. Той трябва да знае, че просто е отвратителен престъпник, осъден на смърт от корейския народ“, пише изданието.

Откакто зае поста във Вашингтон Тръмп е ангажиран в ескалираща война на думи с Ким Чен Ун заради ядрените амбиции на Пхенян, в която има размяна на обидни квалификации и заплахи за военни удари. Преди да приключи азиатската си обиколка, от Ханой Тръмп огласи в Туитър поредната си атака срещу севернокорейския диктатор: „Защо Ким Чен Ун ще ме обижда, че съм „стар“, след като аз НИКОГА няма да го нарека „нисък и дебел“, написа Тръмп.

В Северна Корея членовете на династията Ким се радват на почти обожествяване и показват изключителна чувствителност към всякаква забележка, която може да бъде разгледана като подигравка или неуважение към ръководството.

Коментари

Задължително поле