Северна Македония огорчи Стоянович

Северна Македония победи Латвия с 3:1 в двубой от група G на европейските квалификации. Срещата на стадион "Филип Втори"в Скопие ще се запомни с и факта, че беше под номер 100 с националната фланелка на местната легенда Горан Пандев, както и с дебюта на бившия треньор на "Левски" Славиша Стоянович начело на латвийците. Западните ни съседи бяха близо да решат мача още през първите 45 минути, когато можеха да водят и с 4:0, но пропуски им попречиха.

"Поздравявам Северна Македония - каза Стоянович след мача. - Имат добър отбор с микс от млади и опитни играчи. Бяхме победени заслужено".

Казахстан, който до скоро бе воден от Станимир Стоилов, друг бивш треньор на „Левски“, започна борбата за Евро 2020 с шокираща победа с 3:0 над Шотландия в Група I. Този мач беше първи за домакините след напускането на Мъри, който им беше селекционер до средата на януари. В основата на триумфа обаче бяха двама от футболистите, които през годините българинът привлече в „Астана“ - Юри Перцух и Бактийор Зайнутдинов. Те вкараха два от головете за успеха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят