Седем души загинаха при срутване на сграда в столицата на Нигерия

При срутване на частично разрушена сграда в предградията на нигерийската столица Абуджа загинаха седем души, които са търсели желязо, предаде нигерийската новинарска агенция НАН, цитирана от БТА.

Абдулрахман Мохамед, директор на отдела за извънредни ситуации добави, че други две жертви получават медицинска помощ във Федералния медицински център.

Според него действията на над 500 събирачи на желязо, които нахлули в полусъборената сграда, събаряйки и отнасяйки железни пръти, предизвикали пълното й срутване.

Мохамед, който заяви, че спасителните операции на мястото са приключили, опроверга съобщението в някои медии, че в събота в предградието се е срутила многоетажна сграда, а повече от 40 души са били затрупани под развалините.

Той заяви, че сградата е била сред незаконно построените незавършени постройки, съборени от отдела за контрол на развитието на столичния район в четвъртък.

„Търсачите на желязо нахлуха на мястото в опит да се сдобият с железни пръти, когато останалата част от съборената постройка се срути. Никой не живее в сградата, както се твърди в докладите“, каза Мохамед.

Мохамед изрази разочарованието си от действията на търсачите на желязо, които въпреки трагичния инцидент продължават да опустошават други разрушени сгради.

„В момента, докато говорим, някои от тях все още са там и търсят желязо, призовани са да напуснат, но отказват да слушат“, каза той.

Полицейски служител на обекта каза пред НАН, че събирачите са нахлули на мястото, след като Отделът за контрол на развитието е приключил с разрушаването.

Очевидецът Алию Муса каза пред НАН, че търсачите на желязо са били предуп

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят