Работодатели и синдикати на среща с премиера

Вижте фиш за 489 лева депутатска заплата Десислава Атанасова показа колко е получила през юли 2013, когато ГЕРБ бойкотираше заседанията

Нинова получи думата за изказване по промяната в кабинета

Проф. Михаил Константинов: 2019 г. е фатално важна за България заради европейските и местни избори

​Парис Хилтън развали годежа си с актьора Крис Зилка

Издирват двама извършители на грабеж в Михалци Извършителите нахлули в жилище, пребили стопанина и му взели 55 лева

Автомобил блъсна пешеходка в Горна Оряховица Пострадалата е със счупен нос

Младеж самоволно преместил пътни знаци извън платното Срещу извършителят е образувано бързо производство

Нинова остана без право на изказване в дебатите по оставката на Валери Симеонов Председателстващият заседанието Емил Христов от ГЕРБ закри разискванията, след това лидерът на БСП вдигна ръка

Южнокореец е новият шеф на Интерпол

Благоевград се обединява в помощ на 14-годишния Иван Христов

27-годишна шофьорка помете майка с дете на пешеходна пътека

Пенсионерите над 75 години карат ски срещу 1 лев над Банско

Красимир Богданов, ВМРО: Право на НФСБ е да предложи наследника на Валери Симеонов

Премиерът Борисов не дойде в НС за избора на Марияна Николова От БСП настояха да бъде повикан в залата

Секс услугите стигнаха €3000 на седмица Над 20 000 българки упражняват най-древния занаят по света и у нас

Изкарват до 40 000 евро на месец на Запад

Руса дама очаква внимание на Околовръстното шосе на София. Снимка: Цветан Томчев
Руса дама очаква внимание на Околовръстното шосе на София. Снимка: Цветан Томчев

До 3000 евро на седмица изкарват елитните проститутки в големите курорти по морето. Техните по-скромни колежки, които пресрещат туристите по крайбрежните алеи – към 300-400 евро. Толкова са стигнали печалбите за юли, а за август се очакват и по-големи, научи „Труд”.

За младите англичани и германци страната ни вече се ползва с име на секс дестинация. Тук повечето момичета са хубави, а цените са по-ниски от Испания, Италия и дори от Гърция.

Над 20 000 българки упражняват най-древния женски занаят, като от половината до две трети от тях „работят” в чужбина – предимно в Западна Европа, но е голям и броят на гурбетчийките в Гърция и Кипър. Печалбите там са в пъти по-големи – могат да стигнат до 40 000 евро на месец, но имат и по-големи разходи. Това сочат от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) в свое изследване за трафика на хора с цел сексуална експлоатация от юни тази година.

0203_2_262118Експертите от ЦИД разделят пазара на секс услуги на три. На най-долното ниво са проститутките, които обслужват на открито – на ТИР паркинги, гранични пунктове и мотели край магистралите, на известни сборища в големите градове, край жп гари и автогари, обходни пътища и др. Според изследването те могат да имат от 7 до 20 клиенти на ден, а тарифите им са от 7 до 15 евро в зависимост от вида на услугата. На Запад плащането е от 30 до 50 евро (виж таблицата).

На второто ниво са проститутките, работещи на закрито. Сред тях са тези, които се продават в публични домове и клубове за масажи, наемат апартаменти или стаи в евтини хотели и хостели, работят в еротични клубове „с консумация”. В същата категория попадат и момичетата „на повикване” на адреси. Смята се, че те обслужват от двама да шестима клиенти на ден. Цените при тях започват от 30 до 50 евро на сеанс и стигат до 200 евро, ако бъдат наети за цяла нощ. Тарифите им са по-близки до тези на колежките им в Западна Европа.

На най-високото трето ниво са елитните проститутки. Според изследването на ЦИД там попадат модни и рекламни агенции, импресарски компании и други структури от развлекателния бизнес. При тях сумите са по договоряне и понякога могат да стигнат до 500 евро нa сеанс, а на Запад – и до 3000 евро.

От ЦИД сочат, че пазарът на проституцията, който допреди години бе контролиран изключително от организираната престъпност, в момента е значително по-фрагментиран и децентрализиран. Под контрола на мафията са останали предимно курортите, като и по-голямата част от трафика към чужбина.

 

В ромски обятия

Смърт застигна тираджия на главен път Е-79

Турски шофьор на ТИР на 64 години издъхна в обятията на проститутка край Монтана. Инцидентът стана преди дни на главен път Е-79 край Монтана. Това е основното трасе на платената любов в Северозападна България.

На туристически столчета или на стари гуми мургави млади момичета и знойни матрони опъват крака и пъчат пазви към колоните от камиони. Попълнението на армията на любовта по шосетата в региона е предимно от циганки от Ботевградско и Врачанско, но има и българки. По-опитните труженички от „старата школа” отдавна са заминала за чужбина, разказват местни полицаи, които следят предимно сводниците им. Често това се оказват самите съпрузи цигани.

 

Закон защитава проституиращите

50 000 евро глоба за клиент без презерватив в Германия

Издават „лична карта за к…рви”

Ваня Енчева,
Кореспондент на „Труд“ в Берлин

Полицаи проверяват „Артемис” - най-големият публичен дом в Берлин.
Полицаи проверяват „Артемис” – най-големият публичен дом в Берлин.

В Германия действа Закон за защита на проституиращите, който бе приет на 21 октомври 2016 г. и влезе в сила на 1 юли 2017 г.

Сред акцентите е издаване на задължително разрешително за упражняване на най-древната професия и документ за регистрация на проституиращите. В разговорния език германците нарекоха документа “лична карта за к…рви”.

Законът задължава лица, които се занимават с проституция или възнамеряват да го правят, да заявят това пред съответните власти. Следва разговор, по време на който им се обясняват правилата по новия закон, социалното законодателство, възможностите за прегледи при специалисти. Следва задължителна здравна консултация.

Валидността на документа е две години, а за проститутки под 21 г. – една. При удължаване на валидността лицето трябва да докаже, че всяка година е провеждало здравни консултации, а ако е под 21 години – на 6 месеца.

Разрешително не се издава на осъждани през последните 5 години за сводничество, изнудване, пране на пари, измама и др.

Всяко нарушение се наказва с глоба до 10 000 евро, а при по-тежки случаи и с лишаване от свобода. Ако клиент откаже да ползва презерватив, глобата е до 50 000 евро.

По непотвърдени данни, изнесени в медиите, най-малко 400 000 жени проституират. Само в публичните домове са поне 89 500. В хотели, барове и телефонен секс – към 179 000. Според експерти годишният оборот е между 14 и 15 милиарда евро.

 

В Гърция

Забранено е на омъжени жени да се продават

Бойка Атанасова
Кореспондент на „Труд“ в Атина

03_12Проституцията в Гърция е регламентирана със закон № 2734/1999, който изисква от „труженичките” да се регистрират в полицията. За целта получават сертификат за упражняване на дейност, който се подновява на всеки три години. Медицински преглед минават на 15 дни. На омъжените жени е забранено да упражняват ”професията”.

Неспазването на закона се наказва със затвор до 3 месеца. През последните години на еротичния фронт преобладават гъркини (80%), а не чужденки. По данни на изследване на атинския университет „Пандио”, ако в началото на икономическата криза през 2008 г. половин час „любов“ е струвал средно 50 евро, към днешна дата за същите услуги тарифата е 20 евро.

Публичните домове в Гърция са лицензирани. Много от жриците се оплакват, че работата им е намаляла значително, затова свалят тарифите. На улицата се намират жрици и за 10 евро. Между тях има и българки. Риск за клиента е да попадне на ХИВ-позитивни заради липсата на отчет за здравния статус на чужденците.

 

За една година

323 са жертви на сводници

323 българки са станали жертви на трафиканти на хора, които са ги продавали за проститутки, сочи доклад на комисията за борба с трафика на хора. От пострадалите 32 са били непълнолетни. През 2016 г. принудените да продават телата си са били 447, а през 2015 г. – 409. Седем мъже също са били трафикирани, за да проституират.

От МВР казаха, че при т. нар. елитна и клубна проституция са въвличани момичета от български произход, образовани и владеещи чужди езици. Уличните секструженички пък са предимно ромки, с нисък социален статус и без образование. Най-често жертвите са от районите на Плевен, Сливен, Пловдив и Пазарджик. През миналата година общо 40 лица са били осъдени или санкционирани за трафик на хора. Повечето от тях са сводници. Самите проститутки биват преследвани от закона за доходи, придобити по неморален начин.

 

Данаил Кирилов, председател на правната комисия в НС:

Не бива да има жени в риск и зависимост

03_13Не съм готов да ви отговоря сега конкретно дали е необходим специален закон, който да легитимира и узаконява проституцията? Това е въпрос, който трябва да се обмисли внимателно. Но е ясно, че правата на тази категория жени трябва да бъдат защитени по някакъв начин. Как да стане това е проблем, който има различни варианти за решение. Ясно е също така, че обществото ни не бива да допуска, да остави да имаме жени в риск и зависимост. Защото не е тайна, че има много случаи, известни са немалко факти за такива жени, които са обект, както на физически, така и на психически тормоз. Те често са жертва на нелегалния трафик на хора. Законодателството ни е в дълг към борбата срещу този обществен рецидив.

 

Борис Велчев, бивш главен прокурор:

Такъв закон ще позволи да се перат пари

03-11newАз съм против легализирането на проституцията. Това ще доведе до насърчаването й, ще позволи на мутрите, които и сега стопанисват публичните домове, да го правят открито и да си изперат парите. Ще се стигне до разрастването на тази индустрия. Не искам това, защото то непременно в български условия означава експлоатация. Когато се говори за легализиране на проституцията, вероятно се има предвид легализация на публичните домове.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

 1. Прекрасно!!! Хубави и евтини жени. Тайланд в Европа се нарича България! Браво на Боко, браво на политиците, които докараха една древна и красива държава до дъното на човешкото достойнство!

 2. Danaikite vinagi sa bili prostitutti, chetete memoari na BG oficeri . Sramno i nepochteno e DRZHAVATA DA IZMESTI SVODNIKOT, kat moralno faliralata zemia Germania. 40% ot visshistki germanki sa samotni i bez deca, nemat chuvstvo za moda, elegantnost, domostopanstvo i edna gozba ne mogat da spretnat. Prokliatie !!! tia li shte sa ni ideal za podrazhanie !?!

 3. Обратни либералшизофреници:

  Важно е не как да отстраним причините за емиграцията, а как да настаним и изхранваме у нас всички емигранти.

  Важно е не как да редуцираме до санитарния минимум проституцията, а как да обгрижим, узаконим и защитим проститутките и процеса на увеличаване на проституцията.

  Важно е не как да организираме и провеждаме лечението на лицата със сексуални перверзии, а как да ги обгрижим, толерираме и овластим – за увеличаване на многообразието в обществото.

  Важно е не как да подобрим организацията на семейството и неговото укрепване, а как да възпитаваме равноправни джендери, които не са кадърни нито физически, нито психически да създават и поддържат семейство, в което се раждат и възпитават човеци.

  Важно е да сме модерни и политкоректни либерали-самоубийци, мислещи от положение „челна стойка“, а не нормални европейци, имащи намерение да запазят европейските нации и европейската култура за следващите полколения.

 4. Проституцията е Измислица на Арабите. Щото тия имат по 20 жени. Проститутките са като Просякини, Роби. Отровата- Наркотици, също я правят арабите. Който се занимава с проститутки и пренасяне и продажба на наркотици, е арабски Шпионин. Смърт за тия.. Най- древната професия е Лов на животни и Риба и събиране на плодове от дърветата, за Храна, обаче откакто се появи партията ДПС, тия лъжат че не е имало Турско робство и че проституцията била професия. Дори и през Турското робство НЕ сме давали жени на турци. Така сме се запазили като Българи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.