Селекционерът на Хърватия обясни за скандала с Калинич

Световното първенство за Никола Калинич приключи. Нападателят на „Милан“ бе освободен от лагера на Хърватия два дни след успеха над Нигерия с 2:0. Причината за крайното решение на селекционера Златко Далич е отказ на играча да влезе в заключителните минути на срещата с африканците. Таранът се обосновал с болки в гърба, но според пресата в страната става въпрос за бойкот. Освен това Далич и Калинич имали проблем в комуникацията, тъй като играчът не е доволен от статута си на резерва.

“Имам нужда от футболисти, готови за игра, а той не е - обясни наставникът на специална за целта пресконференция. - Калинич на три пъти отказа да играе за Хърватия. Първият път това бе в приятелската среща с Бразилия (0:2), а след това и на една от тренировките тук в Русия. Приех го спокойно и реших, че е по-добре да се прибере вкъщи.“

Часове, след като Калинич напусна лагера на „шахматистите“ и се прибра в Сплит, стана ясно, че „Уест Хем“ проявява интерес към снажния футболист. „Чуковете“ стягат силна селекция за новия сезон, след като последната кампания бе разочароваща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят