Сибирски студ сковава страната през уикенда

Половинметрови преспи очакваме в периода от 11 до 13 декември

Леко и постепенно затопляне през идната седмица

Сибирски студ сковава страната през почивните дни. Пикът на лошото време през изминалата седмица ще бъде утре, като температурите на места ще паднат до -15 градуса в сутрешните часове, а максималните през деня едва ще надвишават нулата. Това прогнозира пред “Труд” синоптикът Петър Янков.

“Минималните температури утре ще са около -10 градуса, като в традиционно по-студените места като района около Трън термометрите ще показват до -15. В неделя през деня ще се затопля, като дневните температурите ще бъдат в границите на 3-6 градуса. Снежната покривка слабо ще се топи, тъй като в началото на идната седмица очакваме леко затопляне и ще бъде предимно сухо”, коментира метеорологът.

По думите му дневните температури през седмицата до студентския празник ще бъдат средно между 3 и 8 градуса, а минималните между -4 и нулата. “В населените места прогнозите са да вали само дъжд, без сняг, през следващия уикенд (8 и 9 декември)”, каза още Петър Янков.

Синоптикът предупреждава, че в дългосрочен план интензивни валежи от сняг ще има от 11 до 13 декември. “Над страната ще премине средиземноморски циклон и тогава се очакват сериозни снеговалежи - ще натрупа нова около 50-60 сантиметра покривка в страната”, допълни Янков.

Коментари

Задължително поле