Силвестър Сталоун - на крачка от смъртта

Само по чудо травмата не завършва с фатален край.

Долф Лундгрен го удря в сърцето и едва не го убива, при снимките на „Роки 4“

Франчайзът „Роки“ е един от най-успешните проекти на Силвестър Сталоун, но да играеш упорит боксьор е не само физически изтощително - понякога е животозастрашаващо. Както се оказва, по време на снимките на "Роки 4" актьорът е ранен, което само по чудо не довежда до фатален край.

Според сюжета на лентата, Роки Балбоа е носител на световната боксова титла в тежка категория, когато в лицето на Иван Драго внезапно се появява нов претендент от Съветския съюз. Близкият приятел на Балбоа Аполо Крийд (Карл Уедърс) излиза да се бие с атлета, но умира по време на битката. Героят на Сталоун, желаейки да отмъсти за смъртта на другаря си, отива в Съветския съюз и по време на снимките на двубоя с героя на Долф Лундгрен едва не се случва трагедия.

В интервю за Daily Mail Сталоун казва, че в един момент Лундгрен го удря в областта на сърцето и този удар може да се види във филма: "В първия рунд, където той ме събори, беше наистина."

Актьорът обяснява, че в началото не разбира сериозността на ситуацията, но по-късно започва да се чувства зле и дори се озовава в реанимация. Поради удара в сърдечната област, кръвното налягане на Сталоун се повишава до критично ниво и лекарите се страхуват, че той ще умре: „Сякаш съм претърпял автомобилна катастрофа, когато гърдите ми се удрят във волана. Кръвното ми налягане се покачи до 260. Мислеха, че скоро ще отида в рая", разказва актьорът.

Прави впечатление, че по време на снимките на "Роки", Сталоун настоява всички удари да бъдат нанесени истински, но това почти фатално преживяване го кара да преосмисли възгледите си.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес