Силни ветрове нанесоха щети в Централна Европа

В Германия вятърът взе жертва

След силните горещини през лятото в Централна Европа сега някои страни се оказват в плен на първи есенни бури. В Чехия, Словакия и Полша бушуват силни ветрове. Лошото време в Централна и Южна Германия взе една жертва, съобщава БНТ.

Проливни дъждове причиниха задръствания и проблеми с въздушния транспорт в Централна и Източна Германия. Една жена загина, а едно дете е с опасност за живота, след като са били ударени от паднали дървета.

В Словакия след силен вятър в нощта срещу неделя има паднали дървета върху пътища и покриви.

"Опитваме се с моторни триони да разрежем дърветата на части, за да ги отстраним, както и да махнем останките от разрушения покрив. Върху него е паднало дърво. Няма пострадали", обясни пожарникарят Павол Пучик.

Повече от 2500 домакинства са без ток заради поразени от вятъра далекопроводи. В съседна Чехия силният вятър на места е имал силата на ураган. Повече от 140 000 домакинства са без ток. Силите на гражданска защита и пожарната оказват съдействие при повече от 1000 бедствени случая и катастрофи главно в Централна и Южна Бохемия и Пилзен. Силен вятър събори дървета и покриви и в Полша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа