Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Симпозиум по скулптура събира творци в Ахтопол В XI лятна академия участват творци от България, Сърбия и Македония

Симпозиум по скулптура събира творци в Ахтопол. XI Международна лятна академия ще се проведе в Ахтопол от 1-ви до 10-ти септември в Творческата база на Националната художествена академия в Гръцко училище.

Чрез този проект НХА въвежда качествено нов подход на обмен при обучението на студентите и създава скулптурна експозиция на открито и изложба живопис в галерията на Ахтопол. Всяко издание на проекта се документира на дигитален носител, като за изданието през 2019-а година ще бъде издаден и каталог с творбите, реализирани през всичките 10 години.

Проектът създава условия чрез съвместна работа на преподаватели и студенти от НХА и партньорски институции да се обменят нови методи и форми на творческо създаване при различните тенденции и процеси на обучение във висшите учебни заведения за изкуство в сферата на живопис и скулптура, както и провеждане на теоретична дискусия относно приликите и различията в творческия процес при пластичните изкуства.

Готовите произведения от дърво ще допълват скулптурна експозиция на открито от 2009 г. в пространството около Гръцкото училище, както и ще естетизират екстериорите пространства на град Ахтопол. Създадените живописни платна ще обогатят колекцията към постоянната художествена експозиция в творческата база на НХА и ще бъдат експонирани в галерията на град Ахтопол.

В тазгодишното му издание участват преподаватели от НХА: проф. Петър Бонев – ръководител, проф. Митко Динев, асистент Любомил Драганов, асистент Любомир Григоров, старши преподавател Радослав Симеонов, асистент Венцислав Шишков и студенти от Академията – Радослав Стефанов, Добромир Бонев и Лазар Митрев от специалност „Резба“ и Цветан Панайотов от специалност „Скулптура“.

Чуждестранните участници по скулптура са проф. Драган Райшич и студент Милица Ракочевич от Факултет по изобразително изкуство, Университет по изкуствата – Белград, доц. Слободан Милошевски, от учебно-научна област „Скулптура и скулптурни техники“, университет „Гоце Делчев“, Штип, Македония и студент Елизабета Тошевска.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.