Симфониците свирят „Хари Потър”

Концерт с музиката на Джон Уилямс преди премиерата на „Междузвездни войни”

На 15 декември в зала „България” Софийската филхармония изпълнява епична филмова музика

Музика от „Междузвездни войни”, „Индиана Джоунс” и „Хари Потър” ще свири Софийската филхармония на 15 декември в зала „България”. Концертът е посветен на един от най-великите живи композитори Джон Уилямс. В програмата са включени най-популярните му творби, сред които е и музиката към филмите „Джурасик парк”, „Сам вкъщи”, „Списъкът на Шиндлер”, „Челюсти”, „Амистад”, „Седем години в Тибет”, „Спасяването на редник Райън”, „Мемоарите на една гейша” и др. Диригент ще бъде директорът на филхармонията Найден Тодоров, който е един от най-върлите фенове на „Междузвездни войни”. Той дотолкова е запален по музиката на Джон Уилямс, че дори телефонът му звъни с мелодията от „Индиана Джоунс”.

Датата на концертът е 5 дни преди премиерата на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” на 20 ноември. Във връзка с това част от феновете, посетили концерта, ще имат шанс да спечелят награди от филма.

Джон Уилямс е сред най-известните, награждавани и успешни композитори на нашето време с 5 награди „Оскар”, 20 награди „Грами”, 4 награди „Златен глобус”, 7 награди БАФТА, 2 награди „Еми”. Музиката на Джон Уилямс отдавна се е превърнала в съвременна класика и се изпълнява от най-големите оркестри в света - Нюйоркската филхармония, Оркестъра на ББС, Виенската филхармония, Берлинската филхармония.

Билети за музикалното събитие на цени от 25 до 50 лв. са налични на касата на зала „България” и в партньорските мрежи на ивентим и ипейго.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства