Синапов изпревари лидерите ни в биатлона

Антон Синапов

Антон Синапов изненада лидерите ни в мъжкия биатлон, като записа най-добро класиране от българите в първата индивидуална дисциплина 20 км от световната купа в Поклюка (Словения). 25-годишният чепеларец сбърка само на последния 20-ти патрон и завърши 19-и. До третата стрелба той се движеше седми. Резултатът е трети най-добър в кариерата му досега, като има 11-то и 16-то място в спринтовите дисциплини.

Двамата ни лидери в отбора завършиха извън първите 40. Красимир Анев пропусна 3 мишени и финишира с изоставане от 3:43,5 минути, което му отреди 49-то място. А Владимир Илиев е 79-и с шест пропуска, на 6:14,2 минути от победителя.

Седемкратният носител на световната купа Мартен Фуркад (Франция) записа 71-а победа в кариерата си. Петкратният олимпийски шампион повали и 20-те мишени, за да завърши с 47:09,2 минути. А с пасив от 4,2 секунди след него финала прекоси германецът Йоханес Кюн, който също беше без грешка на рубежа. Третото място на стълбичката зае австриецът Симон Едер, също перфектен в стрелбата, но по-бавен от Фуркат с 19,7 сек.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт