Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Вековните букови гори в „Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕСКО

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

Министър Ангелкова опроверга „Зелените“: Никога не съм искала спиране на Booking и Airbnb

Подпалиха колата на адвокат в Монтана

Намериха 70 кг тютюн без бандерол в нелегален търговец

Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Румен Радев разговаря с външния министър на Кралство Саудитска Арабия

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Синдиците на КТБ: Опитите за умишлено дискредитиране от страна на „Капитал“ не ни изненадват, предвид връзките на Иво Прокопиев с Цветан Василев

Цветан Василев (вдясно) и Иво Прокопиев

Изявление на синдиците на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност)

Във връзка с тиражираните на 4 ноември 2016 г. от вестник „Капитал“ неверни твърдения и инсинуации, свързани с работата на синдиците на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), заявяваме следното:

Наясно сме, че дейността ни е обект на повишен обществен интерес, с оглед очакванията да се попълни масата на несъстоятелността на КТБ (н) с възможно най-голямо по размер имущество. Същевременно, както синдиците на КТБ (н), така и служителите в банката, ежедневно се изправяме пред предизвикателства, свързани със зачестилите опити на длъжниците да осуетяват, включително и с неправомерни действия, предприетите от банката съдебни и/или съдебно-изпълнителни действия. В тази връзка сме сезирали многократно компетентните държавни органи.

Считаме, че опитите за умишлено дискредитиране както на нас самите, така и на работата ни, включително с неверни и преднамерени инсинуации, е продиктувано от действията, които предприемаме за защита правата на КТБ (н) и предотвратяване изваждането на активите на длъжниците на банката към трети лица. Бяха решително преустановени редица наследени от нас порочни практики в работата на служителите на банката. Това несъмнено засяга интересите на бившия мажоритарен собственик на банката Цветан Василев и на публично свързваните с него лица, които и към момента продължават фактически да контролират едни от най-големите дружества-длъжници на КТБ (н), разполагащи със значително имущество.

В тази ситуация опитите за умишлено дискредитиране от страна на вестник „Капитал“ не ни изненадва, предвид станалите публични връзки на издателя на вестника Иво Прокопиев с Цветан Василев, като всеки следващ опит за медийно злепоставяне, възприемаме като поредната координирана атака, целяща да затрудни изпълнението на правомощията ни.

В заключение, относно кадровата ни дейност и твърдението, че служители на Софийски градски съд са били назначавани на работа в КТБ (н), следва да се има предвид, че сме целели единствено създаването в максимална степен на екип от професионалисти, който да работи в банката. В тази връзка, с изрично писмо сме поискали от председателя на съда г-н Калоян Топалов оказване на съдействие за наемането в КТБ (н) на бивши кадри от съдебната система, с оглед на квалификацията и опита им.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Това Червенобузото хамстерче не му издържат нервите! Иван Костов му даде активи за милиарди, а Бойко не му дава! Сега гледаме глезеното Мими! Ама освен Америка за България, друг няма да му се върже на този Трол!

  2. Кръгът Капитал рекитира КТБ ? Прокопиев иска да краде пак и чака като глуха Кучка някой да го ВиКне , но такива като него Нема кой да викне!

Отговорете