Бойко Борисов: Няма такава задлъжнялост в историята, каквато има днес в световен мащаб (ВИДЕО)

БСП предложи временна комисия да коригира Изборния кодекс (обзор)

15 години решетки за работодател, пребил до смърт пастир Осъденият твърди, че коч е стъпкал жертвата

Презастрояването – първа тема на кмета

Съдът насрочи срещу избора на кмет на Горна Оряховица за 15 ноември Процесът ще е по жалба на БСП

Кметът на Шумен посрещна българина от „Х Фактор – Финландия“

Вицепрезидентът: За да имат децата бъдеще, трябва да живеят в мир

Катастрофа между тир и кола задръсти Околовръстния път на София

Влак помля кола заради пиян кантонер (обзор) Знаел, че машината идва и не пуснал бариерата

Оперираха Джими Картър

Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 45-годишен мъж в Кюстендил

Стига гавра с Цар Футбол

Оставиха в ареста жената, обвинена в убийство на възрастен мъж в село Мламолово

Тръмп забрани изявления за инцидента с арестуваните от Русия украински моряци в Керченския проток

Вдигат учителските заплати със 17% през 2020 г.

Синдиците на КТБ обявиха фирмите и лицата с цесии

Синдиците на Корпоративна търговска банка публикуваха списък на физическите и юридическите лица, които са съобщили за прехвърляне на вземането си или са направили волеизявление за прихващане след поставянето на банката под специален надзор. Списъкът е изготвен от синдика на КТБ АД (н) съгласно изискванията на чл. 62, ал. 12, т. 3 от Закона за кредитните институции (ЗКИ) и е предоставен на ФГВБ в регламентирания от закона срок.
В изпълнение на разпоредбите на чл. 62, ал. 16 от ЗКИ списъкът е публикуван на интернет страницата на ФГВБ, раздел КТБ АД (н).

От него става ясно, че БЕХ е изчистил вземания за 21 млн. лева и 4.2 млн. евро. „Мини Марица Изток” и ТЕЦ „Марица Изток” 2 са направили прихващания, съответно за 4.2 млн. евро и 21.5 млн. лева.
Много държавни компании също са в списъка на дружествата, прехвърлили вземанията си, сред тях са „Булгаргаз“ и БДЖ „Товарни превози”, както и БФБ и Централния депозитар.

Сред фирмите с прихващания са и компанията Гриша Ганчев „Елит Петрол“, която е извършила серия прихващания за 12.7 млн. щ.д., 2.7 млн. евро и 40 млн. лева.
„Литекс моторс“ е уредил 47 млн. лева и 15.5 млн. евро. „Нафтекс Петрол“ има прихващия за 1.8 млн. лева, 1.3 млн. лева и 9.9 млн. долара.

Сред фирмите са и близките до Цветан Василев – „Дунарит“, която е направила прихващания за 18.7 млн. лева, 29.8 млн. евро и почти 5.2 млн. долара, и „Авионамс“.
И други компании, свързвани с Василев, също са уредили дълга си чрез прихващания. Сред тях са „Сана Спейс Хотел Хисаря“, „Хелт енд Уелнес“, „Корси Маунтин Резорт“, „Костенец ХХИ,“ Инфраструктурна компания, „Компекс Енержи“, “ Партнер лизинг”, „Планасат“, „Гипс“, Русенска корабостроителница Запад, както и „Телиш „АД. Самият Василев чрез „Бромак“ е направил цесия за 41 млн. лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.