Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Системата за нагряване на тютюн IQOS тръгна на пазара в САЩ Първия IQOS магазин отвори 6 месеца след като устройството за нагряване на тютюн получи разрешение от FDA за продажба в САЩ.

Филип Морис, стартира продажба на системата за нагряване на тютюн IQOS в Атланта, Джорджия чрез лицензирания си представител за американския пазар Алтрия предаде CNBC.
IQOS се разработва повече от 10 години от Филип Морис, като две години отне прегледа на научните данни на компанията от Американската агенция по храни и лекарства, която регулира тютюневите изделия в САЩ.
Агенцията по храни и лекарства (FDA) разреши продажбата на IQOS в САЩ през април тази година, определяйки продукта като „подходящ за опазване на общественото здраве“, като за целта издаде строги маркетингови указания, насочени към осигуряване употреба на IQOS само от пълнолетни пушачи, за да се предпазят младите хора и непушачите, а пушачите да намалят вредата за себе си.
IQOS не е нито изпаряващо устройство (електронна цигара), нито обикновена цигара. Устройството нагрява тютюна, без да го гори, като идеята е потребителите да получат никотин като при цигарите, но с по-малко токсини и вредни вещества.
За разлика от електронните цигари, IQOS използва истински тютюн. Устройството нагрява тютюна, вместо да го гори, като по този начин няма химичния процес, който се случва при пушенето на цигара и при който се образуват много вредни токсини.
Според Алтрия, ползването на IQOS наподобява пушенето на цигара и затова е привлекателен заместител за пълнолетните пушачи, които иначе биха продължили да пушат цигари. От приблизително 34 милиона пълнолетни пушачи в САЩ, Алтрия изчислява, че около 20 милиона търсят алтернативи, тъй като електронните изпарители, които са опитвали не са били за тях, заяви говорителят на Алтрия Дейвид Сътън пред CNBC.
Прегледът на Американската агенция по храни и лекарства установи, че аерозолът, който се произвежда при употребата на IQOS, съдържа по-малко токсични химикали от цигарения дим. Той също така открива, че много от идентифицираните токсини присъстват в по-малки количества в парата на IQOS в сравнение с цигарения дим. Въпреки това, IQOS не може да бъде рекламиран като по-малко вреден от цигарите, докато Американската агенция по храни и лекарства не се изкаже по второто заявление на Филип Морис за „продукт с модифициран здравен риск“.
Въпреки че няма регулаторна дефиниция, Американската агенция по храни и лекарства счита, че продукт, подходящ за опазване на общественото здраве е този, който може да доведе до намаляване на заболеваемостта и смъртността от тютюнопушене.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.