Системата за пръстови отпечатъци в болниците прекъсва почти всеки ден

Системата за пръстова идентификация в болниците прекъсва почти всеки ден, за по-малко или по-дълго време. Това заяви д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазванеото по БТВ.

При нас системата не промени нищо, освен, че има грандиозни опашки и скандали, каза проф. Милан Миланов, ръководител на интензивното в "Пирогов".

Доволни ще сме, ако отпаднат пръстовите отпечатъци за влизане в болница. Това обяви д-р Неделчо Тотев, директор на МБАЛ-Чирпан и председател на Сдружението на общинските болници.

Системата за пръстов идентификатор за прием в болниците, въведена от здравния министър в оставка Петър Москов, беше обявена за незаконна от Върховния административен съд на първа инстанция. От Министерството на здравеопазването обжалват решението на ВАС.

Според д-р Тотев новата система е безсмислена – създава много проблеми и напрежение при регистрация, а няма да доведе до очаквания резултат – спестени средства. Когато изискваш нещо, трябва да кажеш откъде ще дойдат средствата, коментира още директорът на чирпанската болница. В неговата болница е нает човек с увреден слух по европейска програма, който да регистрира пациентите по стаите чрез лаптоп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве