Сиярто: Унгария вижда шанс за мир в Украйна, ако Тръмп се върне като президент

Унгария вижда потенциалното завръщане на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп като "шанс за мир" в Украйна. Това каза външният министър Петер Сиярто, съобщава Reuters.

Унгарският премиер Виктор Орбан посети Москва миналата седмица с това, което той нарече мирна мисия, но инициативата разгневи някои от съюзниците на Будапеща в НАТО, които казаха, че пътуването дава легитимност на претенциите на руския президент Владимир Путин за украинска територия, завзета след инвазията на Русия през 2022 г.

Срещата на лидерите на НАТО се провежда във Вашингтон, тъй като президентът на САЩ Джо Байдън е подложен на натиск след катастрофалния дебат от 27 юни, който даде тласък на Тръмп в социологическите проучвания преди изборите на 5 ноември и породи опасения сред съюзниците относно начина, по който републиканският кандидат ще подходи към алианса и войната в Украйна.

 „Мисля, че трябва да има много силно външно въздействие, за да ги накараме поне да преговарят“, каза Сиярто. "Кой има шанс за това в предстоящия период? Това е само президентът Тръмп, ако бъде избран."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа