Скандал в „Реал“ след рекордната загуба

Европейският шампион „Реал“ претърпя огромен срам. За първи път в историята си „кралете“ загубиха с 0:3 у дома – срещу ЦСКА (Москва), който въпреки геройството отпадна. А „Сантяго Бернабеу“ видя и скандал.

Иско, един от най-обичаните футболисти от феновете, демонстративно отказа да сложи капитанската лента. Четвърт час преди края тя му беше подадена от бразилеца Марсело, който се принуди да отиде до Дани Карвахал преди смяната си. Иско се разгневи на публиката, която дълго време го освирква при всяко докосване на топката за пропуск, направен при резултат 0:2.

„Не съм видял какво се случи – опита да тушира напрежението треньорът Сантяго Солари. – Феновете освиркваха, защото се дразнеха от резултата, а не от Иско.“

Откакто Солари е треньор, нападателят много рядко започва като титуляр. И се говори, че иска да напусне скоро.

За само 11-и път от 254 мача в евротурнирите „Реал“ допусна три гола. А при последните 12 двубоя, когато отборът губеше с 0:2 на почивката, след това печелеше срещата. Бразилецът Винисиус пък стана третият най-млад футболист, който започва титуляр в мач за „Реал“ в Шампионката лига – на 18 години и 152 дни. По-рано в живота това се е случвало само на легендите Икер Касияс и Раул Гонсалес.

„Виктория“ (Пилзен) с бившия левскар Роман Прохазка продължи в Лига Европа, след като срази „Рома“ с 2:1. За 30-и път поред „римските вълци“ получават гол при гостуване в Шампионската лига. Това е изравнен рекорд заедно със „Селтик“. Прохазка игра цял мач. А „Виктория“ изпревари ЦСКА заради победата си в Москва в миналия кръг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят