Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

„Нормандската четворка“ се събира на 9 декември

Българите живеят с 572 лв. на месец Пестим от дрехи и мебели, с 16% нарастват разходите за здраве

Пендаровски: Икономическото сътрудничество с Русия не е пречка за членството в ЕС

Тръмп в Лондон на 3 декември

Община Габрово спечели делото срещу местната топлофикация и на втора инстанция

Хазната плаща здравните вноски на 4 млн. души 552 хил. българи не са осигурен, много от тях са в сивата икономика

Министър Петкова: Сигурна съм, че няма да се стигне до нова газова криза

Турция: Няма да се откажем от руските системи С-400

Скандал с наши гребци и камериерка в селото

В лодката на двойката ни скул в академичното гребане Кристиян Василев/Георги Божилов се намести трети човек – камериерка от олимпийското село в Рио, която ги обвинява в посегателство над личността. В жалба до местните власти чистачката обвинява българите в агресивно поведение и обиди в стаята на нашите спортисти. Свидетели няма. Става въпрос на дума срещу дума.

Полицаи са посетили преди 2 дни офиса на България в селото, за да връчат жалбата. Първото обяснение на гребците е, че излизали от стаята, когато се появила камериерката. Те обаче не я допуснали да почиства, защото не искали да оставят външни хора в помещението след серията кражби в селото, включително и при олимпийците ни. Бразилката обаче напирала да влезе и един от гребците й изхвърлил метлата.

Историята звучи правдоподобно, защо ако близо двуметровите българи проявят агресия срещу жена, едва ли тя ще е в психическо и физическо състояние да напише жалба. В офиса на делегацията ни не бързаха да огласяват скандала, за да могат Божилов и Василев да напуснат селото и страната без усложнения. Вече марокански боксьор преживя подобна драма – беше арестуван за опит за изнасилване и после освободен, но пропусна игрите.

„Изразяваме  тревога и възмущение от продължаващите кражби в блока на българските спортисти – се казва в становище на БОК. – Подавахме жалби, но резултат никакъв. Това е и причината повечето от спортисти да отказват чужди лица, особено от почистващия персонал, да влизат в апартаменти им, за което е изпратен официален сигнал до координатора за България на игрите в Рио.“

Текст под снимка:

Всъщност 4 са били чистачките, които напирали да чистят апартамента на гребците без съгласието им. Но после една е подала жалба, че е била „обект на агресия“.

Снимка Костадин Андонов

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.