Скопска медия: Скандално е, че българска компания е разработила правителствения сайт за преброяването в РС Македония

Според скопската електронна медия Antropol.mk фактът, че правителственият уебсайт за преброяването в Северна Македония census.stat.gov.mk е разработен от българската компания Scale Focus е „изключително скандалнен и допълнително подкопава легитимността на целия процес, който упорито се тласка от управляващата коалиция“. 

„Разрешаването на достъп на българска компания и контролирането на чувствителни лични данни е изключително проблематично и подклажда подозрения за съучастие на политически елит на Македония с българския националистически и бизнес естеблишмънт. Това е особено скандално в контекста на продължаващите агресивни атаки от страна на България. Особено абсурдно е да наемете българска компания с държавни пари в сфера като информационните технологии, в която има редица местни компании, които са успешни и световно известни“, пише медията. 

Според сайта българските медии разпространяват новини за шанса, който различните националистически течения в България виждат в преброяването в съседната страна, за да постигнат своите планове. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа