Скотланд Ярд публикува нов видеоматериал със заподозрените за отравянето на Скрипал

Скотланд Ярд публикува нов видеоматериал със заподозрените за инцидента в Солсбъри, предава TACC.

Скотланд Ярд публикува нови клип на заподозрени в инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри, като поиска от обществеността помощ при по-нататъшно разследване в изявление в четвъртък на пресслужбата на Британската полицейска служба.

Разследването търси свидетели, които биха могли да са видели руснаците Александър Петров и Руслан Боширов, заподозрени от британската страна за отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. По-специално, полицията се интересуват от изясняването на "един от ключовите моменти", свързани с факти около бутилка от парфюм Nina Ricci от времето, когато той е бил изхвърлен на 4 март до момента, когато на 27 юни го е открил британският гражданин Чарли Роули.

"Ако смятате, че сте виждали розова кутия или бутилка някъде в Солсбъри понастоящем, моля свържете се с нас", каза Дийн Хайдън, старши национален координатор на антитерористичното звено на лондонската полиция.

"Ние сме решени да идентифицираме и да изправим пред съда всички, които са отговорни за тези безразсъдни действия", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят