„Konami“ отмъкна Евро 2020 от „EAsports“

Наградния фонд на „Dota 2“ надмина рекордните 33 млн. долара

На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Скришно назначават директор на Природен парк „Витоша“

Анна Петракиева утре ще бъде представена като временен директор на дирекцията на ПП „Витоша“, научи „Труд“.

Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) опитва да прикрие назначението на Анна Петракиева за временен директор на Природен парк „Витоша“.

От свои източници в ИАГ „Труд“ научи, че настоящата главна експертка в дирекцията „Гори и лесовъдски дейности“ утре ще бъде представена като ръководител на парка.

Пред вестника от пресцентъра на агенцията отрекоха информацията с мотива, че към днешна дата длъжността все още е незаета след пенсионирането на доскорошната директорка Снежана Петрова. На второто ни питане – а от утре ще има ли временно изпълняващ началник получихме отговор, че за бъдеще време информация не може да се дава.

Интересното в случая е защо от ИАГ, която е под шапката на Министерството на земеделието, храните и горите, са решили да крият новия пост на Анна Петракиева до последния момент.

Освен главен експерт, тя е преподавател по „Горска педагогика в Лестотехническия университет“ и зам.-председател на Съюза на лесовъдите в България.

Проверка на „Труд“ показа, че Петракиева е приятел в социалните мрежи с активисти на коалицията „За да остане природа в България“, която е едно с политическата партия, доскоро носеща незаконно името „Зелените“. Тя се преименува, след като съдът окончателно реши, че названието се ползва нелегитимно.

Сред приятелите на Анна Петракиева е бившият шеф на ПП „Витоша“ Тома Белев, под чието ръководство планината бе докарана до тотална разруха. Също Стефан Аврамов и Петко Цветков от Българо-швейцарската фондация „Биоразнообразие“, Нели Дончева от тукашния клон на швейцарската офшорка Световен фонд за дивата природа (WWF).

Остава висящ въпросът поради каква причина в агенцията са решили да назначат временната директорка зад гърба на софиянци, чийто достъп до Витоша от години е затруднен, защото от 1999 до 2012 планината се управляваше от хора на „зелените“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.