„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Скъсаният на матурата общински съветник от „Столипиново“ мечтае да влезе в парламента

Общинският съветник от Пловдив Айри Мурад, който изкара 2,63 на матурата по български език и литература, вече е студент. На поправката реформаторът от партията на Касим Дал получи „Среден (3,29)” и вече е приет в специалност „Зооинженерство” в Аграрния университет под тепетата, предаде БТВ.

Той ще трябва да съчетава студентските си ангажименти с тези в Комисията по образование в местния парламент. Жителят на „Столипиново” е неин член още от преди сам да има средно образование.

Можеше и да е правист в София

А избраната специалност хич не е лесна, предупреждава ръководителят на катедра „Животновъдни науки” в унивеситета проф. д-р Васил Николов: „Зооинжереството е, бих казал, една доста интересна наука и искам да Ви кажа че зооинженерът фактически е двигателят на животновъдството. Нали не можете да си представите фабрика или завод, в които няма инженер?”.

Той не вижда проблем в това, че бъдещият инж. Мурад е приет с ниска оценка: „В момента, при положение, че обявиха че има невзети бройки и по специалност „Право” в Софийския университет и къде ли не, той може да постъпи навсякъде. Но на мен това ми хареса, когато разбрах че той е постъпил при нас, защото човекът има реална преценка”.

А оценката на Айри Мурад е ниска, защото, по собствените му думи, един час за втория модул (писане на интерпретативен текст) е твърде малко време.

Като бъдещ зооинженер Айри Мурад ще трябва да се справи с дисциплини като химия и биохимия, математика и информатика, зоология и ботаника, морфология и физиология на животните, генетика и микробиология. И латинският нямало да му се опре, „защото така турският език също латински се пише”.

Айри Мурад искал да стане ветеринарен лекар, но нямало задочно обучение. А задачите му в Общинския съвет не позволявали да отиде в Стара Загора да учи редовно. Затова избрал да се образова в лабораториите и полетата на Аграрния университет в Пловдив. Признава, че още не познава всички видове и породи животни, но има „вътрешно чувство” за тях.

Първата сесия

Първата изпитна сесия в живота на Айри Мурад като студент е сега. Натоварено му е, защото съвпада със сесиите на общинския съвет и с предизборната кампания за президент. Поведението на политиците има ли някакви животински черти? Според бъдещият инж. Мурад, те приличат на кучета, „на питбул, примерно”.

Като общински съветник от Реформаторския блок, той ще агитира за Трайчо Трайков на президентските избори.

„Почерпка няма да има. После вътре в махалата пак ще си говорим. Трайчо Трайков е удобен президент! (…) Защото е по така перспективен, млад. (…) Перспективен, във всяко едно нещо е в час. (…) Ами мисля, че неговата политика ще е по ясна и по учтива”, обяснява ни реформаторът.

Той очаква Трайков да е най-малко трети. Какъв ще е успехът на дясното обединение в „Столипиново”, Айри Мурад ще знае седмица преди вота – тогава най-точно се определяло как ще се разпределят гласовете. Общинският съветник е готов след университета да продължи кариерното си развитие в Парламента, ако хората му гласуват доверие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Такъв профил ще имат бъдещите ни управници.

    1. Ако народа не се събуди,така ще бъде.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.