„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Пореден силен изходящ трансфер осъществи „Славия“ - нападателят Калоян Кръстев е продаден на елитния „Болоня“ за 1.5 млн. евро. Младежкият национал на България ще играе до лятото под наем в тима от Серия А, след което в сила ще влезе 3-годишен договор. Освен 6-цифрената сума, президентът на най-стария столичен клуб Венцеслав Стефанов е договорил като бонус и 10% от бъдеща продажба на 18-годишния талант.

През есента Кръстев записа на сметката си 2 гола и 2 асистенции в 21 мача за „белите“, но в повечето от тях той влизаше като резерва. Таранът направи впечатление и по време на Евро 2017 в Грузия с екипа на младежкия национален отбор до 19 г. Интерес към Кръстев проявяваше и друг отбор от Апенините – хитът „Аталанта“.

След известно затишия Стефанов отново влезе в силна трансферна серия. През годините той може да се похвали с добри постъпления за касата на „Славия“ от продажбите на Благой Георгиев, Чавдар Янков, Димитър Рангелов, Марио Кирев, Петко Христов, Здравко Лазаров, Атанас Курдов и други.

Очаква се до края на трансферния прозорец „Славия“ да продаде в чужбина поне още един футболист. Голмайсторът на тима Ивайло Димитров е във фокуса на три клуба и се чакат конкретни оферти за него.

В момента отборът, воден от Златомир Загорчич, е на лагер в турския курорт Анталия. Славистите усилено търсят централен защитник като най-вероятно попълнението ще е от някоя от страните от бивша Югославия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ