Слави Трифонов към депутатите: Колкото и да си завирате главите в пясъка, задниците ви винаги са на открито!

"Колкото и да си завирате главите в пясъка, задниците ви винаги са на открито!" Това беше коментарът на Слави Трифонов в неговото шоу по случай поредното загърбване на резултатите от националния референдум в Народното събрание - гласуването на Бюджет 2017, в който е предвидено субсидиите за парламентарно представените партии да останат 11 лв. на получен действителен глас.

2 516 791 (72.16%) каза "да" въпроса "Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?" С "не" отговориха 523 759 (15.02%).

Именно бюджетът е законът, който определя размера на субсидиите. Законът за политическите партии (чл. 27, ал. 1) гласи следното: "Общата сума, предвидена за субсидиране на политическите партии и коалиции, се определя ежегодно в закона за държавния бюджет на Република България в зависимост от броя на получените действителни гласове от партиите и коалициите на последните парламентарни избори, като за един получен глас се предвижда субсидия в размер, определен ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика