Слави Трифонов след като ГЕРБ внесе проект за мажоритарна система: Нищо не е приключило

Слави Трифонов

От "Шоуто на Слави" обявиха, че днес водещият няма да излиза на протест пред Народното събрание. От предаването разпространиха обръщение на Слави Трифонов, след като от ГЕРБ днес внесоха законопроект за въвеждане на мажоритарна избирателна система:

Явно да приемеш волята на суверена, изразена в Референдум, е нещо много сложно. Поне така изглежда според действията на българските депутати. А всъщност е толкова просто. Има референдум. Суверенът се е произнесъл категорично. Депутатите го приемат. И... както казва един популярен български боксьор - “продължаваме напред.”

Днес началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи бе дадено. Сложно или просто - но беше започнато. И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми. От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес.

Нищо не е приключило и нищо не е свършило.

Коментари

Задължително поле