Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

От Слави са теренът и балеринките, политшоуто е от и за отвратителните

Д-р Александър Оскар, председател на “Шалом”.

Шантажират властта с оглед тя да обслужи тяснопартийни и особено бизнес интереси

„Няма такава държава“, пее Трифонов. Има, има! Почти всичките в Евросъюза днес са такива

Беше време, когато компанията, в която стърчаха Любен Дилов-син и Слави Трифонов във вид на група отвратени, поде театрална битка с отвратителните. После групата се разпръсна сред няколкото слоя отвратителни, едни придобиха сцени и почитатели, други постове и властчица, трети просто обилно припечелиха от осребреното кукане и имитиране на немили-недраги. Отскоро представят поредния си политинженерен проект, целящ примамване на много отвратени уж във вреда на малцина отвратителни.

Т.нар. стари демокрации отдавна използват различни схеми за струпване накуп на възможно най-голям брой сърдити, отчаяни, но и неориентирани в своите отрицания на политическата действителност хора. Такива отвратени се примамват от няколко разновидности политически актьори, използващи няколко ширещи се сред потенциалните избиратели настроения и нагласи с отрицателен и агресивен заряд.

С оглед заземяването на отрицателния вот и частично мобилизиране на нежелаещи въобще да гласуват у нас също се проведоха подобни операции. Налага се да споменем Жорж Шпагата, вкарал с китара и празни лакърдии странни хора в два парламента. Както и гастролиралия като яростен националист седесар-царист-русофил Волен Сидеров, прахосал стотици хиляди гласове на наивни родолюбци. Разновидност на тази политинженерия беше и „Гергьовден“, обявена като „отрицание на съществуващата политическа система“, но реално обслужила СДС, НДСВ и гергьовците, естествено.

„Зад мен е истината”, заяви Слави Трифонов, размахвайки близо 700 хиляди подписа за референдум. За истината покрай Слави в този момент силно се съмняваме, но дори да е витаела наоколо, надали е била сама там. Не е минало без Дилов зад гърба му, без гяволетата капиталци, без непеошниците и грантаджиите, обгрижвани от „Америка за България“ за протестърски акции. Точно техните маниери и подходи прозират, пак протестни, граждански и прочие познати мрежи надничат, все същите медии, активно съдействащи на вувузелците от 2013 г. съзираме.

Работил съм почти всички мразени неща в България – бил съм депутат, общински съветник, журналист, винаги съм се опитвал да бъда втори-трети в една организация, сподели за себе си Дилов. Професионалист, с други думи. От Слави е теренът на шоуто в телевизията, балеринките и музиките са от него. Манипулациите са от сценаристите на първа линия, от политинженерите зад тях, от професионалните хитреци социологополитолози, както и за оформителите на конкретните мероприятия на втори-трети позиции.

Протестърщините през 2013-а се провалиха, неизбежен беше провалът и на последвалия във връзка с тях реформаторски блок. Направени са някакви анализи, нанесени са определени промени в тактиката, сегашната схема е удължена във времето и разпръсната в редица градове в страната. „Това е кампания с дългосрочни следствия, обезпечена по всякакъв начин, всяка стъпка е премерена, измислена“, вече разкри „Труд“.

Възнамеряват да инсценират огромен Всенароден протест, който да изглежда като продължителна всекидневна битка поне в десетина големи градове. И пред очите на наблюдаващите с нарастващ интерес хора да се разгърне намръщен, заканителен и непременно Обединен Протестиращ – изтормозеният до краен предел от отвратителните властимащи български гражданин. На този етап Трифонов вече няма да се използва, разбира се.

Липсват обаче много съществени елементи, необходими за успеха, и това скоро ще стигне до ума на мнозина от участниците. Крайната цел е пределно неясна, по всяка вероятност първо в Движението за национално единство и спасение (ДНЕС) ще стоплят, че ги използват само за шантажиране на властта с оглед тя да обслужи тяснопартийни и особено бизнес интереси. Няма забележими данни за натиск от Брюксел или Вашингтон за сваляне на кабинета, а ако такива се появят, той сам веднага ще се оттегли, без да се стига до протестърщини. За да гледат ГЕРБ, БСП, ДПС и прочие сеира на Обединения Протестиращ.

На запад и особено в брюкселските кабинети хич не обичат референдумите, дори направо ги игнорират като онези за евроконституцията, проведени в Холандия и Франция през 2005 г. Та какво като евентуално се проведе референдум „Шоуто на Слави“ за смяна на системата? Много отвисоко ще плюят на такъв в същите кабинети и дори в коридорите в Брюксел, а значи и в София. Нищо различно няма да донесат на българите и останалите щения на желаещите да сменят системата.

Защото системи за управление в дадена държава се променят само след радикална смяна на собствеността там. Примери – след 9.09.1944-та и след 10.11.1989-а, но не и в отделно взета страна, не и в членка на НАТО, не и след зевзеклъци в някакво шоу или в резултат на политинженерни операцийки.

„Няма такава държава“, пее Трифонов. Има, има! Почти всичките в Евросъюза днес са такива. Ето и в Америка онзи ден самият Обама заяви: „Откакто дойдох на власт, тонът на политическия дебат не се е подобрил, дори се влоши… Пропаст зее между мащаба на предизвикателствата, пред които сме изправени, и дребнавостта в политиката „.

Простички и плоски са щенията на протестърите напоследък. Важни са не формалните им действия, а истинските цели и намерения. Не смяна на системата интересува тесните кръгове зад тях, а елементарното „ние да вземем властта!“ Другото са технологии за осъществяването на такава цел с формално мирни акции. А и самото улично насилие често не е само физическо, но и морално, психологическо, информационно. Следователно и властта следва да действа не с формално мирните норми, а в съответствие с истинските намерения на техните носители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.