Александър Симов: Оставката на Теменужка Петкова може да се окаже калкулирана

Дженифър Лорънс работи по документална поредица за сексуалния тормоз

Борисов открива инвестиционен форум на ЕБВР за Западните Балкани в Лондон

Два тира са катастрофирали на „Тракия“, няма сериозно пострадали

Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по посрещането на 34-тия контингент на Въоръжените сили на България

Гледайте НА ЖИВО закриването на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Слави Трифонов: Съдът опорочи волята на българския народ, узакони лъжата

Слави Трифонов излезе с позиция по случай окончателното решение на ВАС по делото, в което оспорваше резултатите от референдума. Съдът реши окончателно, че решенията от допитването не са задължителни за депутатите.

Пълният текст на позицията:

Днес Върховният административен съд окончателно се произнесе по нашата жалба срещу ЦИК за резултатите от Референдума.

Днес съдът взе едно странно и неморално решение. От една страна потвърди присъдата на предишната инстанция, която признава, че ЦИК са опорочили крайния резултат на Референдума. От друга страна не провери фактите докрай.

Ще ви припомня фактите. Още преди провеждането на Референдума, в нарушение на закона, ЦИК постанови да не се броят бюлетините без плик. Все едно тези бюлетини не съществуват. Все едно хората, пуснали ги в урните, не съществуват.

Тогава предната инстанция на ВАС добави към общата избирателна активност само 500 намерени бюлетини без плик. Това бяха 500-те бюлетини намерени само в 44 избирателни секции. Съдът тогава позволи да бъдат отворени наново само 44 секции. И от тях се появиха неотчетени 500 бюлетини.

На сегашното дело ние пожелахме да бъдат отворени и другите избирателни секции, за да се види реалният брой на всички неотчетени бюлетини. Защото общият брой избирателни секции е 12 340. От всичките 12 340 са проверени само 44.

Логиката говори следното – след като в 44 секции са открити 500 незабелязани от ЦИК бюлетини, колко ли има в останалите 12 296? Отново според логиката и математиката, след като при 44 секции неотчетените бюлетини са 500, следователно при останалите 12 296 , най-вероятно не са отчетени 135 256 бюлетини. Много, много повече от “липсващите” според ЦИК 12 000.

Истината щеше да възтържествува, ако към общата избирателна активност бяха добавени не само откритите 500 бюлетини в 44 секции, а всички неотчетени от ЦИК бюлетини във всичките 12 340 секции.

Днес съдът буквално опорочи волята на българския народ, защото от една страна призна, че ЦИК умишлено са нарушили закона и изкривили резултата от референдума, и от друга страна не доведе разследването до край.

Така съдът практически узакони лъжата и оправда нарушаването на закона.

Днес получихме поредното доказателство, че съдът не е независим орган, а е слуга на политическата класа.
Уважаеми съграждани, ще си позволя да перифразирам Васил Левски, който, както знаете, е казал – “Времето е в нас и ние сме във времето”. Вижте докъде я докарахме 150 години по-късно. Несправедливостта е в нас и ние сме в несправедливостта.

Дали вие се отвращавате от тази несправедливост, която ни заобикаля на всички нива – не знам.

Но аз съм отвратен.

Слави Трифонов

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. Слави Трифонов е сам в тази борба. Какво да направи с този изключително тъп, неителигентен народ, харесващ робството си и да бъде беден во век и веков?! Жалко за България.

 2. Какво става с българите – масово за щяло и нещяло се оспорват решения на съда! Ами хайде тогава да минем на мешере, като циганите! Харесва ли ти или не, оспорването на съдебно решение става само по един начин! И стига с това “омерзен съм” – какво като си омерзен? Позьорски лаф – вижте ме колко съм важен.

  1. Ти първо се научи да пишеш на български език и тогава призовавай КОЙ да бъде арестуван!

 3. ТАЗИ ИНДИВИД МИХАЙЛОВА ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА ДУМИТЕ , С КОИТО ОБИЖДА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЛИЦЕМЕРНО ПЛАЧЕ ЗА БЪЛГАРИЯ -КАТО НЕ Й ХАРЕСВА НАРОДА НИ , ДА НАПУСНЕ И ДА СЕ РАДВА И ОБКУВА С ДРУГ НАРОД .-ИЗБОР ИМА ДОСТАТЪЧНО .А ТОВА МЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ НЕ ХАРЕСВА СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ , ИМА ПРАВО НА ТОЖВА. НО ….. ДЛЪЖЕН Е ДА ПРИЕМЕ РЕШЕНИЕТО , ИЗДАДЕНО ОТ БЪЛГАРСКИ СЪД .КОЛКОТО ТО ТОЗИ РЕЗУЛТАТ ОТ ИЗБОРИТЕ , ТО АКО НЕ БЯХА ОБЕДИНЕНИ С ИЗБОРИТЕИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ПРОПАГАНДНАТА АТАКА , ,ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ И ЧЕ ЩЕ ИМА САНКЦИИ .ТОВА СТАНА ПРЧИНА ДА ИМАМЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ Р.РАДЕВ И ТАЗИ ЩУМОТЕВИЦА ОКОЛО ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ. А СЛААВИ ТРИФОНОВ ДА СИ ВЗЕМЕ ЕДНО СТОЛЧЕ И СЕДНЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ, КАТО НЕ ЗАБРАВИ ДА СИ ВЗЕМЕ И ЧАДЪР , ЗАЩОТО СЛЪНЦЕТО НЕ ПРОЩАВА

 4. Няма по тъпи от българите!!!Плюят даже тези ,които им мислят доброто.
  Не харесвам Слави но в случая е абсолютно прав !!!

 5. Прочетете внимателно с какво се гавреше Слави до сега и си помислете кой от кого трябва да бъде отвратен.
  „1 апреля 1932 года был создан Северо-Восточный исправительно-трудовой лагерь Управление северо-восточных исправительно-трудовых лагерей. Советским вождям не терпелось скорее начать перевоспитание «врагов народа». В ноябре 1932 года в трюмах пароходов в незамерзающую бухту Нагаева доставили 12 тысяч заключенных. Ни один человек, включая охранников, а также конвойных овчарок, не пережил колымской зимы. Сталинско-бериевскую карательную машину это не остановило. На следующий год пошла вторая очередь приговоренных к мучительной смерти. Из 15 тысяч заключенных весну встретили 300 человек, каждый 50-й. Эксперимент на выживание продолжился. «Счастливая» 3-я очередь 1934 года: большинство выжило. Именно в этот год началось масштабное строительство Колымской трассы, а поселок Магадан стал «столицей» лагерного края.“

 6. Уточнявам: Магадан беше “столица” на ГУЛАГ. /за нашите мащаби = Белене/

 7. А реакцията на тъй наречения български народ е като на умряло куче. Парцала Борисов и цялата му подвластна пасмина се гаврят с това умряло куче народа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.