На 16 февруари 2019 да почерпят

Нишан Джингозян: Голяма част българите във Великобритания няма да получат статут

ЕС с пакет от мерки в помощ на сделката за Брекзит на Тереза Мей

Брекзит е с все по-неясна съдба “Голдман Сакс” дава прогнози 50/50 за успех на премиера

НАСА обяви марсоход за мъртъв Последният му контакт със Земята бе през юни м.г.

Медведев пристига у нас на 4 март

Андрей Ковачев: Пакетът „Мобилност“ остава за следващия Европейски парламент

Тодор Чобанов: Няма недостиг на места в детските градини, проблемът е в яслените групи

Митьо Очите кацна на летище София

Мадуро преговаря тайно с Белия дом Надява се скоро да се срещне лично с Тръмп

Авторите на разследването за руския агент „Федотов”: Българските тайни служби са инфилтрирани от руското разузнаване

Столтенберг и Лавров не постигнаха съгласие по договора за ракетите

Турция ни предаде Митьо Очите

АПИ сменя пътните табели към границата със Северна Македония

Полицаи хванаха 13 афганистанци край ямболско село

Слави Трифонов цитира „Труд“: Страната с най-бедното население в ЕС има най-богатите партии

„От 2002 г. до днес партиите са получили близо половин милиард лева държавни субсидии! Половин милиард!
Единствената страна в ЕС, която има по-висока държавна субсидия за партиите от България е доста по-богатата Финландия. Ние сме на второ място с 11 лева на получен глас за партиите, като болшинството от страните в съюза са със субсидии под 1 евро на глас.“ Това написа Слави Трифонов във фейсбук, като подчертава, че цитира материал на в. „Труд“.

Ето и целия му пост:

От 5 дни тук, на моята страница, пускам едни филмчета, които са напълно красноречиви за политическата клика, която имаме. И затова тия дни нямах намерение да пиша, каквото и да е било по повод на тази клика. Но днес не мога да се сдържа. Още повече, че вече записахме предаването за тази вечер и няма как да коментирам това, което прочетох току-що в „Труд“. След малко в предаването може да гледате телевизионния ни експеримент с Криско „Гле‘й как са пра‘и“, но всъщност аз преди малко прочетох „как са пра‘ят“ половин милиард лева от държавни субсидии. От 2002 г. до днес партиите са получили близо половин милиард лева държавни субсидии! Половин милиард!
Единствената страна в ЕС, която има по-висока държавна субсидия за партиите от България е доста по-богатата Финландия. Ние сме на второ място с 11 лева на получен глас за партиите, като болшинството от страните в съюза са със субсидии под 1 евро на глас.
Всъщност, какво излиза? Страната с най-бедното население в ЕС има най-богатите партии, откъм субсидии! Ето защо, сега като наричам висшите партийни функционери „хрантутници“ – това не е обида, а е факт. Според тълковния речник на българския език „хрантутя“ означава да храниш, да издържаш този, който не заслужава или от който няма никаква полза.
От 2009 г. огромната част от българския народ хрантути една шепа хора от партиите средно с по 43 млн. лева на година! Казвам от 2009 г., защото тогава субсидията от 4,40 лева на глас рязко скача на 12 лева на глас.
На всичкото отгоре, по официални отчети на самите партии, те не могат да изразходят получените субсидии и ги държат, забележете – на депозит! За 2017 г. само от държавните субсидии ГЕРБ е спестила 3 197 000 лв. и притежава към днешна дата 17 млн. лв. на депозит! За същата година БСП е спестила 797 000 лв. от субсидията си и държи 4 млн. лв. на депозит и 650 000 лв. в кеш! Дори малката роднинско-аптекарска групичка от „Воля“ е спестила 1 237 000 лева от субсидията си за 2017 г.!
Това, че партиите пестят толкова пари от субсидиите е още едно ярко доказателство колко необосновано раздута е държавната дотация за тях. Абе, партиите да не са семейство, че да държат пари за черни дни на влог, в случай, че някой се разболее?!
Отделен въпрос е как пък партиите използват парите от субсидиите за гнусен политически пи ар – примерно ходят и даряват печки и хладилници на угнетени и изстрадали българи. А всъщност си купуват фалшиво благородство, защото парите за тези печки и хладилници са дошли от същите тези угнетени и изстрадали българи.
Госпожи и господа български политици, и де факто, и де юре – вие сте служители на българския народ. И вашият работодател – българският народ, на законно проведен референдум ясно изрази волята си, че не желае да ви дава тези пари. Но въпреки това, вие най-нагло и безочливо, всички заедно, в пълно единомислие, отказвате да послушате своя работодател – да си намалите субсидиите и да се съобразите с българския народ. И какво се случва, когато не се съобразиш и не послушаш работодателя си? Разбира се – биваш уволнен! Така че, госпожи и господа български политици, независимо от фантазиите и желанията ви – вие ще бъдете уволнени! Не се съмнявайте в това!

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Не са партии а ОПГ организирани престъпни групи за рекет и стрижба на народа и се изреждат да го „обслужват“ като взаимно си помагат разменяйки си ролите , защото съдбата на народ и държава ги интересува дотолкова доколкото има нещо за стрижене и доене , макар и това да е на свършване….

  2. Ми да прави партия с програма намаляване на субсидията и да участва в избпри.
    Демокрация е.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.