Слагат стикер с логото на БАБХ на бусовете за храни

Всички бусове, превозващи храни, ще имат специален стикер.

За да се гарантира безопасност

Всички микробуси, които превозват храни, трябва да имат задължително стикер. Това предвиждат промени в наредба, за да се гарантира безопасност на храните, качена за обществено обсъждане. Стикерът ще се издава от директора на областната дирекция по безопасност на храните по седалището на фирмата. За него ще се заплаща такса, предвижда още наредбата.

На стикера ще пише “Транспортно средство за храни” и има специален знак, с формата на логото на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) със специфични защитни елементи. Ако фирмата разполага с няколко транспортни средства, трябва да купи стикери за всяко от тях, тъй като стикерът важи само за еднократно използване и ще се уврежда необратимо при неговото отстраняване.

Той ще се поставя от вътрешната страна на долния десен ъгъл на предното стъкло на превозното средство. За ремаркета, полуремаркета, мотоциклети, мотопеди и други превозни средства за транспортиране на храни, които нямат кабина за водача, стикерът ще бъде устойчив на външни въздействия и ще се поставя на задната част на превозното средство, по възможност в съседство с табелата.

Коментари

Задължително поле