След над 4 години предупреждения: „Ролинг Стоунс“ ще съдят Тръмп за авторски права

“Стоунс” влязоха в конфликт и с кампанията на Ангела Меркел през 2005 г. заради използването на песента “Angie”

Групата заплашва с мащабно дело срещу президента на САЩ

“Би Ем Ай” вече са уведомили Белия дом за съдебните рискове

Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс, на сумарна възраст 304 години и по известни на планетата като рокендрол легендите “Ролинг Стоунс”, заплашват да заведат съдебно дело срещу президента на САЩ Доналд Тръмп заради използването на техни песни по време на предизборните му митинги, предадоха медиите зад Океана.

Искането им настоява също така да се издаде решение за незабавно прекратяване на всякакво използване на музика на “Стоунс”, в контекста на предизборната кампания в САЩ, която ще кулминира с президентските избори на 6 ноември.

В официално изявление в неделя роклегендите обявиха, че техните адвокати са започнали работа с организацията за защита на авторските права в САЩ “Би Ем Ай”, с цел завеждането на дело за нелицензирано използване с комерсиална цел на техни песни от страна на кампанията на Доналд Тръмп. От своя страна “Би Ем Ай” вече са уведомили екипът на президента на САЩ че всяко следващо използване на песни на “Ролинг Стоунс” на политически събития ще подлежи на директното внасяне на съдебния иск. Рокендрол ветераните вдигнаха много шум през 2016 г. около използването на песента им “You can't always get what you want” (Не можеш винаги да получаваш, това което искаш), но без да търсят директни обезщетения от кампанията на Тръмп.

Коментари

Задължително поле