След опита на Нинова да се разграничи: Вижте кои депутати от БСП се обсъждат в разговора Паунов-Божков

"Александър Паунов не е член на БСП. Той е председател на друга партия (Комунистическа партия на България, бел. ред.), която е в коалицията "БСП за България". Разговорът на Александър Паунов не ангажира по никакъв начин нито партията БСП, нито ПГ на "БСП за България". Така побърза да се разграничи председателят на социалистите Корнелия Нинова, след като прокуратурата публикува запис на разговор на Паунов с Васил Божков.

"Никой няма право да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси", заяви Нинова. 

В разговора двамата обсъждат кога и как да се упражни парламентарен контрол върху финансовия министър Владислав Горанов:

Божков: Тоя сега, тоя лумпен Влади ше дойде или писмено ше отговаря?

Паунов: Ами, мисля, че ще отговори писмено. Ъ.

Божков: Да, значи да не пращам, да не пращам десетина хиляди души пред Парламента?

Паунов: Не, не, не, не, не. Аз ще ти кажа защо. Значи той

Божков: (Не се разбира) затова ти звъня.

Паунов: до, днеска десети, а, десети трябва да даде писмено. Щото аз гледам парламентарния контрол още вчера (не се разбира).

Божков: Да, бе и аз четох какво пише и няма да дойде.

Паунов: Н', няма. Не, той го няма просто, нали. На базата на т"ва, което той ше даде днеска във писмен вид, ние тогава вече ше напра'им питания да продължим на т'ва. Така че няма смисъл. Няма смисъл днеска.

Месец преди разговора Паунов внася до Горанов въпрос "относно облагането на лотарийните игри" заедно с депутата от БСП Антон Кутев. Финансовият министър им отговаря в пленарната зала на 19 юни. 

Отделно въпроси към Горанов по темата задават и депутатите от БСП Румен Гечев и Георги Свиленски.

На 30 юни Гечев е внесъл въпрос до Горанов "относно разработка на концепция и проектозакон за развитие на хазарта от 2015 г.". Планираният отговор е за 7 юли, но е отложен за 14 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика