След 24 години „Милан“ пак вкара 6 в Европа

Спящият гигант се събужда. Мечтата на феновете на „Милан“ е на път да се реализира, след като „росонерите“ изравниха 24-годишен рекорд на клуба. Тимът на Винченцо Монтела помете с 6:0 македонския „Шкендия“ в плейофната фаза на Лига Европа. Така грандът от Милано на практика си осигури място в групите на турнира. За последно 18-кратният шампион на Италия записа такъв резултат през 1993 година, когато разби като гост „Копенхаген“ в среща от втория кръг на Шампионската лига.

Най-големият успех в историята на клуба обаче си остава този срещу „Унион Люксембург“ с 8:0 от сезон 1962/63.

Точни срещу „Шкендия“ бяха на два пъти Рикардо Монтоливо и Андре Силва, а по един добавиха Фабио Борини и Лука Антолени.

Новият капитан на тима, защитникът Леонардо Бонучи, пък вдъхнови своите съотборници с кратка реч, изнесена на терена, в минутите преди старта на срещата.

„В своята капитанска реч аз се опитах да кажа на отбора, че мачът няма да е лесен – обясни Бонучи. - Във всеки двубой трябва да се излиза за победа. Те вече знаеха това, така че нищо ново не съм им казал. Предстои ни много работа, преди да стигнем нивото на „Ювентус".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят