Служебният кабинет щял да бъде като футболен съдия на изборите

"Най-добрите футболни съдии са тези, които са незабележими на терена и се намесват само когато е необходимо. Такава е и нашата роля – вършим си работата само в рамките на правомощията". Това е заявил премиерът Димитър Главчев, цитиран от правителствената пресслужба, в началото на работна среща за подготовката на предстоящите на 27 октомври избори.

Служебният премиер е акцентирал върху необходимостта от постоянна комуникация с ЦИК, която е водеща при организацията на вота.

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен за координатор по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, е докладвал за изготвените хронограми, по които ще бъдат следени стриктно всички срокове.

В рамките на срещата са били обсъдени също "мерките на МВР за противодействие на купуването на гласове и корпоративния вот, както и последователната работа на МЕУ за постигане на още по-високо доверие на избирателите към машинния вот".

В работната среща са участвали министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, министърът на вътрешните работи Атанас Илков, министърът на външните работи Иван Кондов и министърът на електронното управление Валентин Мундров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика