Служебният регионален министър арх. Иван Шишков: Опитваме да спасим магистрала „Струма“

Търсят варианти за чистенето на снега от пътищата през зимата

Служебните министри на регионалното развитие и на екологията се опитват да намерят решение за продължаване на проекта за изграждане на магистрала „Струма“, обяви служебният строителен министър арх. Иван Шишков. Той посочи, че решението за спиране на ОВОС-а на избрания източен вариант, чрез който магистралата трябваше да премине през Кресненското дефиле, ги е изненадало неприятно. В момента се търси конкретно решение, посочи той.

Считам, че магистрала „Струма“ е изключително важно държавно решение и то не може да бъде подхвърлено по този начин, както беше направено, допълни Шишков. „Ще направим всичко възможно да спасим процедурата за "Струма" или да предложим такава, че да може "Струма" да бъде продължена с много ясни параметри и във възможно в най-кратките срокове с най-доброто решение", заяви служебният регионален министър.

Шишков заяви и че се търси решение на казуса с изтичащите договори за текущ ремонт и поддръжка в края на септември и прекратените нови поръчки, които в комбинация оставят републиканската пътна мрежа без поддръжка и зимно почистван. „Искам да се запозная окончателно с решението на КЗК и после заедно с юристите, с които съм говорил, ние ще вземем решение точно по какъв начин ще можем да гарантираме зимното поддържане и новите конкурси, които следва да бъдат обявени, за да може да се гарантира поддръжката на пътищата напролет", обясни Шишков.

В понеделник служебният министър на регионалното развитие ще проведе срещи с пътните фирми и с Камарата на архитектите. Целта е да бъдат обсъдени проблемите в сектора и да се подготвят законодателни промени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика